Folyékony fém nano nyomtatás forradalmasítja elektronika

- Mar 17, 2017-

AB.png Egy új technika segítségével folyékony fémek létrehozni integrált áramkörök, amelyek csak az atomok vastag vezethet a következő nagy előre elektronika.


A folyamat megnyitja az utat a termelés nagy ostya körülbelül 1,5 nanométer mélységben (egy papírlap, ehhez képest az 100,000nm vastag).


Más technikák bizonyultak megbízhatatlan a minőség, nehéz bővíteni, és csak addig működnek, nagyon magas hőmérsékleten - 550 fokos vagy annál nagyobb.


Tisztelt Professzor Kourosh Kalantar-Zadeh, RMIT School of Engineering, a projekt vezetője, amely szintén tartalmazza a kollégák RMIT és kutatók CSIRO , Monash University, North Carolina State University és a University of California . Azt mondta, az elektronikai ipar sújtotta akadályt. "Az alapvető technológia autó motor nem fejlődött 1920 óta, és most ugyanez történik az elektronika. A mobiltelefonok és a számítógépek nem erősebb, mint öt évvel ezelőtt. Ezért ez az új 2D nyomtatási technika olyan fontos - és ezáltal sok réteg hihetetlenül vékony elektronikus chipek ugyanazon a felületen drámaian megnöveli a feldolgozási teljesítmény és csökkenti a költségeket. Ez lehetővé teszi a következő forradalom elektronika ".


Benjamin Carey, egy kutató RMIT és a CSIRO , mondta olyan elektronikus ostya csak az atomok vastag lehetett leküzdeni a korlátait jelenlegi chip előállítása. Azt is termel anyagok, amelyek rendkívül hajlékony, megnyitva az utat a rugalmas elektronika. "Azonban sem a jelenlegi technológiák képesek létrehozni homogén felületek atomically vékony félvezetők nagy felületen, amelyek hasznosak az ipari méretű gyártás a chips. A megoldás az, hogy használja a fémek gallium és az indium, amelyek alacsony olvadáspontú . Ezek a fémek készítsen atomically vékony réteg oxid a felületükön, amelyek természetes módon védi őket. ez az a vékony oxid amelyet mi is használunk a gyártási módszer. a gördülő a folyékony fém, az oxidréteg átvihetők az egy elektronikus ostya, amely ezután szulfurálva. a felület a ostya lehet előkezelni alkotnak egyes tranzisztorok. van használt ez az új módszer, hogy hozzon létre tranzisztor és fotó-detektorok nagyon nagy erősítés és a nagyon magas gyártási megbízhatóság nagy léptékű ".


A felvázoló új technikával "Wafer Scale kétdimenziós félvezetők Nyomtatott oxidréteg folyékony fémek", már megjelent a Nature Communications.

Egy pár:Ezüst Nanorészecske alkalmazások Következő:nyomtatott elektronika