Lokalizált felületi plazmon rezonancia (LSPR)

- Jul 18, 2017-

Az LSPR egy fémes vezető elektronok koherens, kollektív térbeli ingadozása   Nanorészecskék, amelyek közvetlenül láthatóvá válnak. A lokalizált felületi plazmon   Rezonancia (LSPR) állapotot több tényező határozza meg, beleértve a

A nanorészecskék, a részecskék mérete és alakja, a hőmérséklet, a dielektromos környezet stb.

A helyi dielektromos környezetben bekövetkező kisebb változások az LSPR diszfunkcióját okozzák. A frekvencia

Az LSPR spektrális csúcs nagyon érzékeny a nanostrukturális környezetre a helyieken keresztül

Törésmutató. Ezáltal az LSPR frekvencia eltolódását széles körben alkalmazzák a   Molekuláris kölcsönhatás kimutatása a nanorészecske felületénél [ 161-166]. Ráadásul a közeli mezőfejlesztés sok alapvető és sokféle előrelépéshez vezetett   Alkalmazott tudományterületek, különösen a nanorészecskék alakjainak, méreteinek meghatározására és   készítmények. Ez a spektroszkópiás módszer az alapvető tulajdonságok vizsgálatára szolgál   Nanorészecskék (bio) -molekuláris detektáló eszközökben vagy (bio) képalkotó eszközökkel javítva   Egyetlen molekula érzékenység. Az LSPR spektroszkópia termodinamikai és valós idejű kinetikai adatokat biztosít   A kötési folyamatokhoz. Az LSPR alapú eszközök segítenek gyorsabb és nagyobb érzékenységgel elemezni.

Az LSPR spektroszkópia alkalmazását főként biológiai és kémiai érzékeléssel alkalmazzák transzdukálással   A helyi törésmutató változása hullámhossz-eltolódás útján, érzékenysége,   A hullámhossz-hangolhatóság, a kisebb érzékelési mennyiségek és az alacsonyabb műszerezési költség. Single-nanoparticleInt. J. Mol. Sci. 2016, 17, 1534 8, 34   Az LSPR spektroszkópia fontos eszköz a helyi struktúra kapcsolatának megértéséhez   spektrumokat. Ráadásul az egyes nanorészecskék még nagyobb törésmutató érzékenységet biztosítanak, mint a   Nanorészecske tömbök.


Egy pár:Atomikus erő mikroszkópia Következő:Átviteli elektronmikroszkópia