Ezüst Nanorészecske gazdaságos módon állítható elő

- Sep 26, 2017-

Papp Eszter | TNN | Augusztus 29, 2017-ig, 10:08 IST

Pál Csaba: Az Advent, a nanotechnológia, kutatások szintézise a nanorészecskék is szerzett előtérbe az utóbbi időben.

Most a kutatási munka R virág, akik MTech Tanszékének Vegyészmérnöki, nemzeti Institute of Technology, Tiruchirappalli, megállapította, hogy ezüst nanorészecskéket (AgNP) lehet szintetizált ezüst-nitrát gazdaságos módon.

Ezüst nanorészecskéket használnak az antimikrobiális bevonatok, textil, seb öltöző és orvosbiológiai eszközök.

Virág, kutatásai útmutató Papp Zoltán és Papp Csilla diáktársak és C Arun azt állította, hogy Acalypha hispida (zsenília növény, vagy macska farka), gyakori növény, redukáló anyag a folyamat lehetne használni. S rack, a tanár a nanoanyagok és a napenergia megtérítés labor-kémia Intézet, Tanszék is támogatta a kérelmet.

A lapban Advanced Research, az eco-barátságos új lehetőségeket nyit a legfrissebb számában megjelent tanulmány "gazdaságos összefoglalása ezüst nanorészecskéket Acalypha hispida és annak alkalmazása az ionokat képez Mn(II) kimutatása levél kivonat felhasználásával", és gazdaságos szintézise a Nanorészecske, és alkalmazása a mangán ionok kimutatása.

Bár a zöld szintézise használja sokféle redukáló szerek, beleértve a tehéntej, növényi kivonat, mikrobák, és más elemek, a használat-ból zöld növényi kivonat szerzett jelentősége miatt a rendelkezésre állás, költséghatékonyság, között más elősegít, azt mondta Virág, Lakos Gabriella, Edapal.

"Acalypha hispida volt használni, mint egy gyakori növény, amely termesztett mindenhol," mondta. Ez teszi a vizsgálat jelentős, mivel nincs más kutatási tanulmány a dísznövények használata nem számoltak be eddig.

"Ellentétben a hagyományos gyakorlat forró ahhoz, hogy a levél kivonat, itt a levelek voltak le kell mosni kétszer desztillált vízzel, zúzott segítségével malter és megtör 100 ml metil-alkohol hozzáadása után a nanorészecskék, annak érdekében, hogy" ő mondta.

A projekt kiválasztott finanszírozási Tamil Nadu állam Tanács a tudomány és technológia (TNSCST).


Egy pár:P-III-nitrid szövegrétegek felszíni plasmons hatásainak fokozására ritkuló Következő:Vezetőképes festékek 2017-ben: A következő nagy dolog Ebben a cikkben röviden összefoglaljuk az előrehaladást több feltörekvő ágazatban, ugyanakkor azonosítjuk a legfrissebb divatos, újonnan megjelenő alkalmazási területeket.