Ezüst nanorészecskék szintézise Vegyi redukció

- May 11, 2017-

Az ezüst NP-k szintézisének legáltalánosabb módja a szerves és szervetlen redukálószerek kémiai redukciója. Általánosságban, a különböző redukálószereket, például nátrium-citrát, aszkorbát, nátrium-bór-hidrid (NaBH4), elemi hidrogén, poliol folyamat, Tollens-reagens, az N, N-dimetil-formamid (DMF), és poli (etilénglikol) -blokk kopolimerek használnak csökkentése ezüstionok (Ag +) a vizes vagy nem-vizes oldatok. Ezek a redukálószerek csökkentik Ag + és kialakulásához vezet fémes ezüstből (Ag 0), ezt követi agglomerálódjon oligomer klaszterek. Ezek a klaszterek végül képződéséhez vezet fémes kolloid ezüst részecskék ( 28 , 29 , 30 ). Fontos, hogy használja védő szerek stabilizálása, szórt NP során fém nanorészecske készítmény, és védik a NP, hogy fel tudja venni a vagy kötődnek rá nanorészecske felületekre, elkerülve agglomerációs ( 31 ). A felületaktív anyagok jelenléte, amely funkciós (pl, tiolok, aminok, savak, és alkoholok) a kölcsönhatások részecske felületén képes stabilizálni a részecskék növekedése, és védi részecskék szedimentációs, agglomerációs, vagy vesztes azok felületi tulajdonságai.

Jelentettek olyan polimer vegyületeket, mint a poli (vinil-alkohol), a poli (vinil-pirrolidon), a poli (etilénglikol), a poli (metakrilsav) és a polimetilmetakrilát). Az egyik vizsgálatban, Oliveira és munkatársai ( 31 ) állítjuk elő dodekántiol-capped ezüst NP szerinti Brust eljárással ( 32 ) alapján a fázisátvivő egy Au 3+ komplex vizes szerves fázist egy kétfázisú folyadék-folyadék rendszer, Amelyet nátrium-bór-hidriddel redukáltak dodekántiol jelenlétében, stabilizáló szerként, kötődve az NP-ek felületére, elkerülve azok aggregálódását és bizonyos oldószerekben oldódást okozva. Azt jelentették, hogy a szintetikus tényezők kis változásai drámai módosításokat eredményeznek a nanorészecske szerkezetében, az átlagos méretben, a méreteloszlás szélességében, a stabilitásban és az önbeállítási mintákban. Kim és munkatársai ( 33 ) ismertetett szintézis során a gömb alakú ezüst NP, amely szabályozható méretű és nagy monodispersity a poliol folyamatot, és egy módosított prekurzor injekciós technikával. Az előanyag-injektálási módszerben az injektálási sebesség és a reakcióhőmérséklet fontos tényezők egyforma méretű ezüst NP-ek előállítására, amelyek csökkentett méretűek voltak.

Az ezüst NP-eket 17 ± 2 nm-es méretben kaptuk 2,5 ml / s injektálási sebességgel és 100 ° C-os reakció-hőmérsékleten. Az előtermékoldat forró oldatba való beinjektálása hatékony eszköz a gyors nukleáció rövid idő alatt történő indukálásához, ezáltal kisebb méretű és szűkebb méreteloszlású ezüst NP-ek előállítását. Zhang és munkatársai ( 34 ) használt egy hiper elágazó poli (metilén-biszakrilamid aminoetil piperazin) terminális dimetil-amin-csoportok (HPAMAM-N (CH 3) 2), hogy készítsen kolloidok ezüst. A amidrészek, piperazin gyűrű, tercier amin-csoportok, és a hiper-elágazó szerkezete HPAMAM-N (CH 3) 2 fontos, hogy annak hatékony stabilizáló és csökkentve képességeit. Chen és munkatársai ( 35 ) kimutatták, hogy a kialakulását monodiszperz ezüst NP egyszerű oleilamin-folyékony paraffin rendszer. Azt jelentették, hogy ezen NP-k képződési folyamatát három szakaszra lehet felosztani: növekedés, inkubáció és Oatwald érési szakaszok. A 300 ° C-os paraffin magasabb forráspontja a reakcióhőmérséklet szélesebb tartományát biztosítja, és lehetővé teszi az ezüst NP-k méretének hatékony szabályozását azáltal, hogy az oldószer megváltoztatása nélkül önállóan változtatja a fűtési hőmérsékletet. Ezenkívül a kolloidális ezüst NP-ek mérete nemcsak a melegítési hőmérséklet vagy az érési idő megváltoztatásával, hanem az oleilamin és az ezüst prekurzor arányának szabályozásával is szabályozható.

Az ezüst NP-ket szobahőmérsékleten állíthatjuk elő, a megfelelő fémionok egyszerű keverésével redukált és stabilizáló szerekkel redukált poiioxometalátokkal. A polioxometalátok vízben oldódnak, és képesek lépcsőzetes, többelektródos redox reakcióknak, anélkül, hogy megzavarják a szerkezetüket. Kimutattuk, hogy az ezüst NP állítottuk elő világító egy légtelenített oldatot polyoxometalate / S / Ag + ( 36 ). Továbbá, a zöld kémia-típusú egylépéses előállítása és stabilizálása ezüst nanostruktúrák Mo V -Mo VI vegyes vegyérték polyoxometalates vízben szobahőmérsékleten leírták ( 37 ).


Egy pár:Ezüst nanorészecskék szintézise Mikroemulziós technikák Következő:Ezüst nanorészecskék szintézise Fizikai módszerek