Katalizátor üvegáru teszi Metal Recycling Easy

- Apr 06, 2017-

Kulacsok beépített nanorészecskék segítségével vegyészek könnyedén újra értékes katalizátorok

Lab üvegáru beépített palládium nanorészecskék   teszi az újrahasznosítás és újrahasznosítása értékes fém katalizátorok egyszerűbb, mint valaha.

Fémek, mint a platina vagy arany képes katalizálni a rengeteg kémiai reakciók, de ezek drágák, ezért vegyészek újra és újra őket. Általában, a szilárd katalizátor kell szűréssel elválasztjuk, és tisztított reakcióidő után, ami azt jelentheti, néhány elvész és helyreállítási különösen nehéz lehet, ha bármely reakció termékek szilárd túl.

114875_shutterstock_522023443.png


Most   Xiang Fei   a National University of Singapore és kollégái bevont lombikok palládium nanorészecskék, ami azt jelenti, kémikusok egyszerűen csak üres és öblítsük le a reakcióedényben, majd használni őket, hogy katalizálja a következő reakcióban.

Mivel a fém nanorészecskék nem tapadnak üveg, Fei csapata borított az üveget egy mikroméretű szőnyeg szilikonból készült nanofilaments és bevont őket egy ragacsos fehérje hasonlít a kagyló használja tapadnak a felületre. A bevont lombikba még katalizált reakciók hatékonyan használat után 20-szor, míg a kereskedelmi katalizátor hatékonysága jelentősen csökken, miután újra csak egyszer.

Fei csapat nem látott csökkenés a katalitikus lombik hatékonyságban előállításához felhasznált több gramm termék, de ez még nem világos, ha a módszer működni fog az ipari méretű reaktorok.

Egy pár:Elektrokrisztallizációval: Áttörés az arany nanorészecske Research Következő:Diákok bemutassa képességeiket a tudomány