Elektrokrisztallizációval: Áttörés az arany nanorészecske Research

- Apr 07, 2017-

170321100332_1_540x360.jpg

A kutatócsoport által vezetett professzor Flavio Maran a Padovai Egyetem (Olaszország) és az Oscar-professzor Kari Rissanen a University of Jyväskylä (Finnország) tett közzé a Journal of the American Chemical Society kutatási tanulmány, amely bemutatja, hogyan lehet szerezni nagyon jó minőségű kristályok képződnek arany nanorészecskék.

„A kutatás arany nanorészecskék olyan területen alap- és alkalmazott fontosságát”, magyarázza Akadémia professzora Kari Rissanen a Department of Chemistry, a University of Jyväskylä. Röntgenkrisztallográfiás a legerősebb módszer molekuláris szerkezetének meghatározására ezeknek nanorendszerekben, de megszerzése jó minőségű egykristályok alkalmas pontos röntgendiffrakciós analízis volt a szűk keresztmetszet ebben az igényes kutatási. Ez a probléma most már sikeresen megoldott köszönhetően elektrokémiai stratégia az úgynevezett elektrokrisztallizációval.

X-ray egykristály diffrakciós elemzése arany nanoclusters - struktúrák melyben a mag képződik több tucat arany atomok lezártuk, és védett egy réteg molekulák - olyan belső korlátja, hogy a jó minőségű egykristályok nagyon nehéz beszerezni. A csapat kifejlesztett egy elektrokémiai módszer, amely lehetővé teszi a növekvő nagy tisztaságú kristályok nagy mennyiségben, és nagyon magas színvonalú kristálytani. Azáltal, hogy egy nagyon kis áram folyik a két elektróda közötti, sűrű erdők milliméter hosszú egykristályok generálható közvetlenül az elektród felületén.

„Az áttörés jellege elektrokrisztallizációval módszer”, folytatja professzor Maran, „került a gyakorlatban az egykristály röntgendiffrakciós meghatározása szerkezetek négy különböző nanoclusters mindegyik csoport 25 aranyat tartalmaz. Nemcsak e sikeres eredményeket érvényesíteni a hatékonysági az elektrokémiai módszer, hanem arra a felismerésre vezetett, hogy egy ilyen klaszterek kristályosodik alkotó tűk álló párhuzamos láncot összekapcsolt arany nanoclusters, mint egy többeres nyaklánc aranyból „gyöngy” csak egy milliárd egy méter .”


Egy pár:A szervetlen vegyületek sok energiát termelnek Szervetlen vegyület A tiszta vízmentes nátrium-hidroxid fehér, félig átlátszó, kristályos szilárd anyag. A nátrium-hidroxid nagyon könnyen feloldható vízben. Szervetlen vegyület, az oldhatóság növeli a hőmérséklet növekedését, és feloldódhat nagy mennyiségű hőt. A vizes oldat abszorbens és krémes érzéssel rendelkezik, az oldat feltételezi az erős lúgos, az alkáliföld általánossága. Két fajta szilárd és folyékony nátrium-hidroxid: a tiszta, szilárd nátrium-hidroxid fehér, blokkos, pelyhes, szervetle Következő:Katalizátor üvegáru teszi Metal Recycling Easy