Szervetlen vegyület osztályozása

- Sep 15, 2017 -

Szervetlen vegyületek, vegyületek birtokol semmi így csinálni-val a test (néhány kapcsolódó, a szervezetben, az összetett és szervetlen vegyület, mint a víz), és a szerves vegyületek, általában utal, hogy nem tartalmaz a szén-dioxid-vegyületek, beleértve a szén-monoxid, karbonát, karbonát, cianid, stb., a továbbiakban: szervetlen anyagok.

A túlnyomó többsége szervetlen anyagok négy kategóriába sorolhatók:-oxid, sav, lúg és só. A szervetlen anyagok a szervezet főként közé tartozik a víz, és néhány szervetlen ionok mint a Na +, K +, Ca2 +, Mg2 +, Cl-, SO42-, stb. Szinte összes természet elemei megtalálhatók az emberi test szöveteiben, amely amellett, hogy a szén, hidrogén, oxigén és nitrogén elsősorban a szerves vegyületek, a többi formájában létezik a együttesen a szervetlen ásványi anyagok (vagy hamu) tartalmazza. Szóval, ásványi fõleg: víz és szervetlen só, a víz lehet besorolni: kötött és szabad víz és kötött víz fontos elemei a cellás szerkezet, ingyenes víz egy jó oldószer, anyag szállítás, vesznek részt a kémiai reakciók. Szervetlen só osztható: ion és összetett ion az élet tevékenység, amely fenntartja a sejtek normális, összetett vegyület cellába fontos alkotóeleme.

oxid

Áll, két elemet, amelyek közül az egyik egy vegyület, az oxigén. Az anyag, hogy tud reagálni, az oxigén az oxid nevezik. Szerint a kémiai tulajdonságait a oxid osztható savas oxid és alkáli-oxid. Savas oxid: egy oxid, hogy VISELKEDIK, mint egy sav vagy vízzel sók. Például kén-trioxid, foszfor-oxid, szén-dioxid, stb, amelyek többsége savas oxidok.

Alkáli-oxidok: oxidok, melyek reagálnak a savak, hogy formában sók és a víz és a termékek is csak sóval és vízzel, és nincs más anyagok lehet előállítani. Alapvető oxidok aktív fém-oxid és más fémek alacsony - ár oxidok CaO, BaO és CrO, MnO közé tartozik.

Szervetlen sav

Egy csoport vegyületek ionizálására, és H vizes oldatának előállítani. Ionizációs, sósav, kénsav, salétromsav, vizes oldatban, az anion (a sav radikálisok) különböző, de a kation (H) azonos, így van egy közös hely a természetben, mint a savasság; Ez oldjuk fel egy csomó fém; Lehet, hogy kék lakmusz teszt papír vörösre vált, és így tovább. Szűk meghatározása: ionizált kationok vizes oldatban is minden vegyületek (pl. kénsav) hidrogén ionok. Ezek az anyagok többsége vízben oldódó, és néhány, mint például a metakovasav, nehezen oldódik vízben. A vizes oldata savas általában Vezetőképes, és egyes savak molekulák a víz formájában létezik, és nem vezeti az áramot. Részleges sav van elválasszák a pozitív és negatív ionok a víz, amely vezeti az áramot.

Több nagyjából határozza meg: a reakció nyújthat protonok savval, elektronikus pár címzettként savak definiáló, a tartomány pedig szélesebb. Savak semlegesítésére a bázis, víz és só.

alkáli

Olyan anyag, amely keserű az íze, és lehet változtatni a színét a fajlagos mutató (például a Lakmusz kék fordult, hogy a fenolftalein vörös, stb), és a pH-érték a 7-nél nagyobb. Minden vizes oldatban ionizált ionokat hidroxid ionok, amelyek savval történő űrlap sók és a víz. Tipikus alkaloidok, amin (beleértve ammónia), hidroxid (nátrium-hidroxid) és hidratált mész (kalcium-hidroxid). Egy alap általános fogalma az anyagot, az elektron, vagy az anyag, amely elfogadja a proton

Közös elemek

Szén-dioxid

Színtelen, szagtalan gáz, sav, vízben (1:1 térfogat arány), részben a szénsav. Gáz-halmazállapotú szén-dioxidot használnak, hogy iparágból és cukoripar, és acélöntvények megkeményedése és fehér ólom gyártására használják. Égett a felesleges levegő szén-dioxid- vagy márvány, mészkő, dolomit égetési vagy sav, iparágak, mint a mész és a fermentációs melléktermékeként készült. Szén-dioxid-általában nem ég, és nem táplálja az égést. Normál hőmérsékleten a sűrűség valamivel nagyobb, mint a levegő, és hevítve, a tetején, gyakran használt mint oltóanyaggal összpontosít. Szén-dioxid-egy nélkülözhetetlen nyersanyaga, a zöld növények a fotoszintézis. Szén-dioxid általánosan használt, illetve az üvegházhatást okozó. Szilárd szén-dioxid, közismert nevén a száraz jég, képes felvenni egy csomó hőt, amikor a szublimált, így használják a hűtőközeg, mint a mesterséges csapadék, és van hozzászokott teremt füst a tánc.


Egy pár:Ezüst nanorészecske környezetvédelmi biztonság Következő:Ezüst Nanorészecske funkciók