Szervetlen vegyületet tartalmazó vegyület

- Jun 28, 2017 -

A magnézium-szulfát-heptahidrát egy magnéziumvegyület, szervetlen vegyület, más néven hasmenés só, kén keserű, hasmenéses só, MgSO4 · 7H2O villás típusú, szervetlen vegyület 246,47 relatív molekulatömege, fehér vagy színtelen kis ferde és ferde oszlopos kristályok, szagtalan, hűvös És enyhén keserű, vízben oldódik, etanolban kevéssé oldódik, nedves levegőn stabilan 48,1 ° C alatt, könnyen meleg időnként meleg száraz levegőben; A 48,1 ° C feletti szervetlen vegyület kristályvíz elvesztésével válik magnézium-szulfát-hexahidrátká, és a hőmérséklet változásai fokozatosan eltávolítják a víz kristályosodását vízmentes magnézium-szulfát formájában. A magnézium-szulfát-heptahidrát egy fontos szervetlen vegyi termék, az Organikus vegyület nagyon széles körű, ipari, mezőgazdasági, élelmiszeripari, gyógyszeripari és egyéb iparágakban használható.

1, a takarmány-minőségű magnézium-szulfát-heptahidrát takarmány-adalékként használható a magnéziumban, a magnézium-szulfát nagyon fontos műtrágya, mivel gazdag tápanyagot biztosít a növények számára;

2, orvosi minőségű magnézium-szulfát-heptahidrát használható katartikus, telített oldatának topikus bevonata, gyulladáscsökkentő, duzzanat, méregtelenítés, fájdalomcsillapító hatás, és gátolja a központi idegrendszert, az anti-spasmus szerepe;

3, ipari minőségű magnézium-szulfát-heptahidrát használható vékony pamutszövet, gyapjú, selyem súlyozó szerek, fa termékek, töltőanyagok nyomtatására és festésére; Az ipari szennyvízkezelést, a szennyvizet kondenzátumokká és ülepítik, hogy a szennyvízelvezetéshez.

4, a mikrobiális iparágban magnézium-szulfát-heptahidrátot lehet használni közepes összetevőként, főző adalékanyagok, forrásban lévő víz magnézium, nem a tápanyagforrás fermentáció során.

5, magnezit-ipar, magnézium cementkötésű anyag a - magnézium-szulfidcement, a magnézium-szulfát, mint a fő nyersanyag, így a magnézium-szulfát oldat magnézium-szulfidcement, mint egy fajta módosító. Magnézium-szulfáttal és magnézium-oxid kevert keverékkel, magnéziumragasztott anyagok előállítása.

Ennek a kén-magnéziumnak meg kell felelnie a HG / T 2680-2009 követelményeinek, és megjelenésének minősége meg kell felelnie a HG / T 2680-2009 szabvány 5.1-es követelményeinek. Szervetlen vegyület Ez a szabvány meghatározza az ipari magnézium-szulfát követelményeit, vizsgálati módszereit, ellenőrzési szabályait, jelölését, címkézését, csomagolását, szállítását és tárolását.

A víz jelenléte a sejtekben a szabad víz, és a kombinált víz, vízzel és más anyagokkal kombinálva, fontos összetevője a sejtszerkezetnek, a szervetlen vegyület körülbelül 4,5%; Szabad víz szabad formában, jó oldószer, közvetlenül részt vehet a biokémiai reakciókban, szervetlen vegyületben, de szállít tápanyagokat és hulladékokat is. Mindent egybevetve, a különböző szervezetek élő tevékenysége elválaszthatatlan a víztől.

A legtöbb szervetlen só ionos állapotban van, szervetlen vegyület, bár annak tartalma nagyon kicsi, de számos fontos szerepet tölt be: egyes szervetlen sók az intracelluláris vegyületek fontos összetevői, mint például a Fe a hemoglobin fő komponense, szervetlen Mg vegyület A klorofill molekulák szükséges összetevője; Sok szervetlen só ionok a sejtek és organizmusok fenntartásához fontos szerepet játszanak az életben, szervetlen vegyületek, mint pl. A vér kalciumtartalma túl alacsony lesz görcsök; A sejtsav és az alkáli egyensúly fenntartására szolgáló szervetlen sók szintén fontosak


Egy pár:Ezüst-nitrát hatás Következő:A kezelés ezüst-nitrátja