Szervetlen vegyület leírása

- Oct 24, 2017-

A szervetlen anyag a szervetlen vegyületek rövidítése, általában nemszéntartalmú vegyületekre utal. Néhány szén-tartalmú vegyület, például szén-monoxid, szén-dioxid, karbonátok, cianidok stb. Szintén szervetlen anyagok lehetnek oxidok, alkálifémek, sók stb.

Szerves anyagok Definíciók A szerves vegyületek általában széntartalmú vegyületek, vagy szénhidrogének és származékaik, amelyek együttesen szerves vegyületek.

Leírás

1. Az ökológiai anyag a szerves vegyületek rövidítése. Jelenleg az emberek több mint 900 millió fajta szerves anyagot ismernek, a szám messze több, mint szervetlen.

2. Az 1920-as évek elején a tudósok számos szerves vegyületet, például karbamidot, ecetsavat, zsírt és így tovább szintetizáltak szervetlen vegyületeket. Az 1920-as évek elején a tudósok ismerték el az állatokból, növényekből és egyéb organizmusokból származó szerves anyagokat, így ezt a fajta vegyületet szerves anyagnak nevezik. , Így a szerves anyag feltörése csak a szerves fogalomból származhat. Mindazonáltal történelmi és szokásos okok miatt az emberek még mindig a szerves anyag nevét használják.

3. Az organikus anyag vízben általában oldhatatlan, szerves oldószerekben oldódik, az olvadáspont alacsony. A szerves anyagok túlnyomó többsége könnyen elbomlik, könnyen éghető. A szerves reakció általában lassú, gyakran mellékhatásokkal jár.

4. A szerves vegyületek sokfélesége két csoportba sorolható szénhidrogén és szénhidrogén származékokká. A funkcionális csoportokban lévő szerves molekulák szerint alkil-, alkén-, alkin-, aromás szénhidrogénekre és alkoholokra, aldehidekre, karbonsavakra, észterekre osztva stb. Osztjuk. A szerves molekulák szénszálas szerkezetének megfelelően nyílt láncú vegyületekre , karbociklusos vegyületek és heterociklusos vegyületek három csoportba sorolhatók.

5. Az ökológiai anyag létfontosságú az emberi élet, az élet és a termelés szempontjából. A föld minden élőlénye nagy mennyiségű szerves anyagot tartalmaz.

A fő különbség a szerves anyag és a szervetlen anyag között

A szervetlen és a szerves anyag a természetben és a különbségben rejlõ reakcióban csak relatív, feltételes, a különféle szerves anyagoknak különleges tulajdonságaik vannak. Például az etanol, az ecetsav, az acetaldehid, az aceton és a víz kölcsönösen elegyedhet; szén-tetraklorid Az alkaloecetsav és fémsói vizes oldatban ionizálhatók; a triklór-ecetsav erős sav; egyes reakciók, mint például az alkánok termikus repedése és a trinitrotoluol. A robbanás azonnal történik, és így tovább.

A víznek az élõ sejtekben a legelõnyösebb vegyület. Különböző típusú organizmusok, a víztartalom különbözik; különböző szövetek, szervek, víztartalom is eltérő.

A víz jelenléte a sejtekben a szabad víz, és a kombinált víz, vízzel és más anyagokkal kombinálva, a sejtszerkezet egyik fontos összetevője, amely körülbelül 4,5% -ot tesz ki; szabad víz szabad formában, jó oldószeres oldószer, közvetlenül részt vehet a biokémiai reakciókban, de szállít tápanyagokat és hulladékokat is. Mindent egybevetve, a különböző szervezetek élő tevékenysége elválaszthatatlan a vízből.

A legtöbb szervetlen só ionos állapotban van, bár annak tartalma nagyon kicsi, de számos fontos szerepe van: egyes szervetlen sók az intracelluláris vegyületek fontos összetevői, mint például a Fe a hemoglobin fő összetevője, Mg a klorofillmolekulák szükséges összetevője; sok szervetlen só ionok a sejtek és organizmusok fenntartásához fontos szerepet játszanak az életben, például a vér kalciumtartalma túl alacsony lesz görcsök; A sejtsav és az alkáli egyensúly fenntartásához szükséges szervetlen sók szintén fontosak


Egy pár:Ezüst-nitrát az emberi szervezetre gyakorolt káros hatás Következő:Ezüst Nanorészecske kölcsönhatás