Szervetlen vegyület négy kategória

- Nov 01, 2017 -

A szervetlen vegyületeket rendszerint szervetlen vegyületekként említjük szerves (szerves) szénként, de magukban foglalják a szén-monoxidot, szén-dioxidot, karbonátot stb. A szervetlen vegyületek túlnyomó többsége oxidokként, savakként, bázisokként és sóként besorolható.

Milyen különbségek vannak a szervetlen vegyületek és a szerves vegyületek között?

[Szervetlen]

A szervetlen anyag a szervetlen vegyületek rövidítése, általában nemszéntartalmú vegyületekre utal. Néhány szén-tartalmú vegyület, például szén-monoxid, szén-dioxid, karbonátok, cianidok stb. Szintén szervetlen anyagok lehetnek oxidok, alkálifémek, sók stb.

【Szerves anyag】

A szerves anyagok meghatározása általában széntartalmú vegyületekre vonatkozik, vagy szénhidrogének és származékaik együttesen szerves vegyületek.

Leírás

1. Az ökológiai anyag a szerves vegyületek rövidítése. Jelenleg az emberek több mint 900 millió fajta szerves anyagot ismernek, a szám messze több, mint szervetlen.

2. Az 1920-as évek elején a tudósok számos szerves vegyületet, például karbamidot, ecetsavat, zsírt és így tovább szintetizáltak szervetlen vegyületeket. Az 1920-as évek elején a tudósok ismerték el az állatokból, növényekből és egyéb organizmusokból származó szerves anyagokat, így ezt a fajta vegyületet szerves anyagnak nevezik. , Így a szerves anyag feltörése csak a szerves fogalomból származhat. Mindazonáltal történelmi és szokásos okok miatt az emberek még mindig a szerves anyag nevét használják.

3. Az organikus anyag vízben általában oldhatatlan, szerves oldószerekben oldódik, az olvadáspont alacsony. A szerves anyagok túlnyomó többsége könnyen elbomlik, könnyen éghető. A szerves reakció általában lassú, gyakran mellékhatásokkal jár.

4. A szerves vegyületek sokfélesége két csoportba sorolható szénhidrogén és szénhidrogén származékokká. A funkcionális csoportokban lévő szerves molekulák szerint alkil-, alkén-, alkin-, aromás szénhidrogénekre és alkoholokra, aldehidekre, karbonsavakra, észterekre osztva stb. Osztjuk. A szerves molekulák szénszálas szerkezetének megfelelően nyílt láncú vegyületekre , karbociklusos vegyületek és heterociklusos vegyületek három csoportba sorolhatók.

5. Az ökológiai anyag létfontosságú az emberi élet, az élet és a termelés szempontjából. A föld minden élőlénye nagy mennyiségű szerves anyagot tartalmaz.

A fő különbség a szerves anyag és a szervetlen anyag között

A szervetlen és a szerves anyag a természetben és a különbségben rejlõ reakcióban csak relatív, feltételes, a különféle szerves anyagoknak különleges tulajdonságaik vannak. Például az etanol, az ecetsav, az acetaldehid, az aceton és a víz kölcsönösen elegyedhet; szén-tetraklorid Az alkaloecetsav és fémsói vizes oldatban ionizálhatók; a triklór-ecetsav erős sav; bizonyos reakciók, mint például az alkánok termikus krakkolása és a trinitrotoluol reakciója A robbanás azonnal történik, és így tovább.


Egy pár:Szervetlen összetett szerepe Következő:Szervetlen vegyület magas hőmérséklet teljesítmény