Szervetlen vegyületnevezési irányelvek

- Oct 13, 2017-

Szervetlen vegyületek, a vegyületeknek semmi köze a szervezethez (néhány, amelyek kapcsolódnak a vegyület testéhez és a szervetlen vegyületekhez, például a vízhez) és szerves vegyületek, általában nem tartalmaznak szénvegyületeket, beleértve a szén-oxidot, karbonátot, karbonátot , cianid stb., a továbbiakban szervetlen anyagok.

A szervetlen vegyületnek tömörnek és pontosnak kell lennie, hogy jelezze a megnevezett anyag összetételét és szerkezetét. Ez megköveteli az elem, a gyökér vagy az alap neve használatát az anyag különböző összetevőinek kifejezésére; Használja a "vegyi előterjesztést" (a főnevek összekapcsolásának funkciója) az anyag egyes összetevőinek összekapcsolásához.

Nevezési irányelvek

(1) vegyi prepozíció: a vegyület rendszernek az alapkomponensekhez való ragasztása. A kémiai prepozíció egy olyan vegyület infúziója, amelynek a neve egy vegyület neve. Sorolja fel a következőket.

Ez egy egyszerű kombináció. A KCl-ot, például klóratomot (Cl) és K (K), kálium-kloridnak nevezik. A NaOH, amely hidroxid (OH-) és nátrium (Na), nátrium-hidroxidnak nevezzük.

A molekulák és molekulák vagy molekulák kombinációja ionokkal. Például a CaCl 2 · H 2 O-t kalcium-kloridnak nevezik, és a H 3 O-t hidronionnak nevezik.

(3) a. A kiindulási vegyületben lévő hidrogénatomok, például az NH 2Cl, amelyet kloromidnak nevezünk; Az NHCI 2-et diklórozott ammóniának nevezik;

A ClCH2COOH-ot klór-ecetsavnak nevezzük. B. A kén (vagy a szelén, a tellúr) oxigént, például H2S2O3 kénsavat helyettesít; A HSeCN-t szelén-diocianátnak nevezik.

Azt mondják, hogy két vagy több azonos molekula konvergál, például (HF) 2, hidrogén-fluorid, (HOCN) 3, 3 policikánsav (KPO 3) 6.

(2) alap és gyökér: a bázis és a gyökér a vegyületben létező atomcsoportok, ha a kovalens kötést más komponensekkel

A valencia kötésnek a többi komponenshez történő kötődését gyökérnek nevezik. Az alap és a gyökér neve általában az alapszármazék, az alap vagy a gyökér neve. Az alap és a gyökér az elemi nevek után is elnevezhető, és a teljes elemnevek elöl helyezkednek el, és a nem töltött elemek elmaradnak.

Szén-dioxid

Színtelen szagtalan gáz, vízben oldható sav (térfogatarány: 1: 1), részlegesen szénsav. Gáznemű szén-dioxidot alkáliipar és cukoripar előállítására használnak, és acélöntvények megmunkálására és ólom-fehér előállítására használják. Lehet égetni a szén feleslege, vagy márvány, mészkő, dolomit kalcinálás vagy sav, mint mellékterméke iparágak, mint a mész és a fermentáció. A szén-dioxid általában nem ég és nem támogatja az égést. Normál hőmérsékleten a sűrűség valamivel nagyobb, mint a levegő, és melegítéskor a tetejére koncentrálódik, gyakran oltóanyagként. A szén-dioxid nélkülözhetetlen nyersanyag a zöld növények fotoszintéziséhez. A szén-dioxidot általában műtrágyaként használják az üvegházban. Szilárd szén-dioxid, amelyet szárazjégként szoktak ismerni, nagy mennyiségű hőt képes felvenni, ha szublimálódik, ezért hűtőközegként, például mesterséges csapadékként használják, és füstöt hoz létre a táncban.

Kénsav

A tiszta kénsav egyfajta színtelen és szagtalan folyadék, amely oldódik fel sok hőt, amikor oldódik. Erős sav, amely magas forráspontban nem volatilis. Könnyen feloldható vízben, és bármilyen vízzel keverhető vízzel. A kémiai tulajdonságok a vízkzúposság, a hidrokopiitás, az erős oxidáció, az illékonyság, a savasság és a stabilitás.

A víznek az élõ sejtekben a legelõnyösebb vegyület. A víztartalom különböző a különböző organizmusokban; A különböző szövetek és szervek különböző vízmennyiségekkel rendelkeznek.

A víz jelenléte a sejtben kétféle szabad vízzel és vízzel rendelkezik. A víz és más anyagok kombinációja a sejtszerkezet egyik fontos összetevője, amely körülbelül 4,5% -ot tesz ki. A szabad víz szabad formában létezik, jó oldószer a sejtek számára, és közvetlenül részt vehet a biokémiai reakciókban, valamint a tápanyagok és hulladékok szállításában. Röviden, minden fajta élőlényt nem lehet elválasztani a vizektől.

A sejtekben a legtöbb szervetlen sóion létezik, annak tartalmát, bár nagyon kevés, de számos fontos funkciója van: a szervetlen sók egy része a sejtben lévő egyes komplex vegyületek egyik fontos összetevője, például Fe a hemoglobin fő összetevője , Mg a klorofillkészítmény; Számos szervetlen sóion fontos a sejtek és organizmusok életképességének fenntartásához, például alacsony vér kalciumionok szintjének fenntartásához. A szervetlen só szintén fontos a sejtek ph egyensúlyának fenntartásához


Egy pár:Ezüst-nitrát reakcióba léphetnek a alkáli Következő:Ezüst Nanorészecske ellenőrzési az ellenállás a növényi betegség