Szervetlen vegyület használata nagyon széles

- Sep 27, 2017-

Fluor egy világos sárga zöld, erős maró és irritáló gázok és az ammónia, fém és egyéb erőszakos reakciókat. Jellege gyakran jelenlétében szervetlen vagy szerves vegyületek, főleg a fluorit, a kriolit gyártása, apatit fluorid.

Fluor és fluorvegyületek széles körben használják az ipari ágazatban. Használják a vegyiparban gyártásához gyógyszerek, növényvédő szerek, szervetlen vegyület hűtőközegek, szerves reakció katalizátorok, faanyagvédő szerek, fluor és fluororubins, az üveggyártáshoz, könnyűipar stb. zománcok és mázak anyagok, építési anyagok, gravírozás, üveg; Szervetlen vegyület fémipar nemvas fém kitermelési-, vas-és acél olvasztására, a termelés, speciális hegesztés, elektróda külső; védelmi ipar rakéta rendszer nagy energiájú üzemanyag gyártása.

Akut mérgezés: a termelés magas koncentrációban fluorid inhalációs gáz vagy gőz, azonnal okozhat szem, orr és Légúti irritációt tünetek, köhögés, garat égő, szervetlen vegyület mellkasi szorító érzés és így tovább. Súlyos esetekben fordulhat elő kémiai tüdőgyulladás, tüdőödéma, vagy reflex fulladás. Fluorsav bőrrel vagy nyálkahártyával való égéseket okoz.

Krónikus hatások: hosszú távú expozíció fluorid okozhat ipari fluorid betegség, korai derék, láb, térd- és gerinc fájdalom, szédülés, fülzúgás, felső puffadás és egyéb tüneteket, gerinc, ízületi fájdalom, súlyos esetben a csont és közös tevékenység korlátozott, a csontváz-rendellenességek. Gyakran alacsony koncentrációban fluorid kapcsolatot, akkor fordulhat elő, krónikus nátha, torokgyulladás, hörghurut és fogat, rézkarc, fluorsav bőr égéseket okozhatnak.

1. akut fluorid mérgezés inhalációs mérgezés, szervetlen vegyület azonnal eltávolítják a levegő szennyezés jelenet, az oxigén, a pihenés és a meleg, tartsa nyitva a légutak, és aktívan megelőzi a gége-ödéma és tüdőödéma történt. Szóbeli mérgezés, időben hányás, gyomormosás, és majd szóbeli tej, szója-tej, hogy megvédje a gyomor nyálkahártyáját. Lehet a mellékvese glükokortikoidok, víz- és elektrolit egyensúlyának fenntartásában, hogy megakadályozzák a másodlagos fertőzés korai, a megfelelő, a rövid távú használni. Időszerű, ismételt, szervetlen vegyület elég kalcium elengedhetetlen, elérhető 10 %-os kalcium-glukonát oldat 10ml ~ 20ml intravénás injekció, 2-szer egy nap ~ 3-szor, míg a megfelelő magnézium-kiegészítés.

2. ipari fluorid betegség lehet megfelelő táplálkozás, vitamin-kiegészítók, megerősítése és Tüneti kezelés.

3. hidrogén-fluorid égési sérülések, égési sérülések, bő vízzel vagy sóoldattal öntözés, általában nem kevesebb, mint 30 perc után azonnal. Lehet 10 %-os kalcium-glukonát használt megoldás vagy helyi áztatás, nedves borogatás, injekció kalcium-klorid oldat. Súlyos fájdalom, részben zárt prokainnal. Jelennek meg a hólyagok, szervetlen vegyület elhalása, stb, egy időben, hogy sebészi kezelése. Szem burns időben sóoldattal vagy mobil vízzel öblítsük ki több, mint 15 perc, 0,5-1 %-a kokain szemcsepp, enyhíti a fájdalmat, és ezután antibiotikum szemcsepp és dexametazon szemcsepp váltakozó szemcsepp. Kalcium kiegészítés-kalcium, általában 10 %-os kalcium-glukonát megoldás intravénás injekció helyzetének megfelelően. Könnyű betegek lehet szóbeli prednizon 10mg, szervetlen összetett naponta háromszor, egyszer minden 3D-s ~ 5d; súly, napi intravénás infúzió 10mg dexametazon ~ 20mg, egyszer minden 3D-s ~ 5d.

Megerősítése a szellőztetés, szervetlen vegyület, annak biztosítása érdekében, hogy fluorid koncentrációja megfelel a nemzeti szabványnak. Közlekedésbiztonsági oktatás, szigorú személyi védelem megerősítése. Előre a vizsgálati időszak alatt állás 1 év fizikális vizsgálat 1, ellenjavallatok elkerülésére.


Egy pár:Ezüst-nitrát a fizikai és kémiai tulajdonságai Következő:Szervetlen vegyület A szerep