MIT kutatók fejleszteni nyomtatás elektronikus Címkék

- Jan 20, 2017-

Képzeld el, hogy képes olvasni egy címkén, valós idejű elektronikus adatok. Például a barista lehet kinyomtatni egy címke így tudni fogja, hogy pontosan hogyan forró a kávé, az idő múlásával. Elektronikus címkéket bizonyulhat hasznos alkalmazások száma. Ez a technológia tudna is nyomtatási elektronikus felületek egy széles körű funkciók lehetővé teszik.

A kutatók a Massachusetts Institute of Technology kifejlesztett egy nyomtatási folyamat a tranzisztorok, amelyek lehet, hogy elektronikus címkéket és hasonló felületek egy olcsó valóság.

"Nagy a szükség, nyomtatás, elektronikus eszközök, amelyek rendkívül olcsó, de egyszerű számítások és interaktív funkciók," mondja A. John Hart, a Mitsui Pályafutás-fejlesztés egyetemi docens, a modern technológia és a mérnöki, a MIT.

"Az új nyomtatási folyamatban egy nagy teljesítményű, teljes mértékben nyomtatott elektronika, beleértve a tranzisztorok, optikailag funkcionális felületek és mindenütt érzékelők lehetővé tevő technológia."

Nyomtatás elektronika nem egy új fogalom. Tintasugaras és gumibélyegzés technikákat használták a fakó eredményeket. A kutatók könyve szerint folyóiratban nemrégTudomány előlegek, ilyen technikák már nehéz kézben tartani, a kis léptékek és hajlamosak kávé gyűrű minták melyik festék kiömlött át a határokon. Egyenetlen nyomatok hiányosak áramkörök is vezethet.

Felvázolta a technikaTudomány előlegekmagában foglalja a nanoporous-bélyeg-egy típusú bélyegző, hogy spongier, mint a gumi, és körülbelül akkora, mint egy pinky köröm design. Ezek a bélyegek jellemző minták kisebb, mint egy emberi hajszál szélessége.

A porozitás, ilyen bélyeget lehetővé teszi, hogy a nanorészecskék, tinta, egyenletesen folyik keresztül a bélyeg és a kívánt felületre egyfajta megoldást. Ez lehetővé teszi a nagyobb felbontású, mint gumibélyegző nyomtatás.

Szén-nanocsövek használják a bélyegző. Ezek erős, mikroszkopikus méretű lapok szénatom hengerek.

"Kissé serendipitous, hogy a megoldás, hogy nagy felbontású nyomtatáshoz, elektronika kihasználja a háttér így szén nanocsövek, sok éven át," mondta Hart.

"Az erdők szén-nanocsövek át tintával rá a felületre, mint a hatalmas mennyiségű apró toll pennát."

Ahhoz, hogy a bélyegeket, a kutatók használt korábban kifejlesztett technikák a szén nanocsövek, különböző minták, beleértve a lépek szilícium felületén egy nő és a Virág formájú. Ezek a nanocsövek voltak bevonva vékony polimer annak biztosítása érdekében, hogy a tinta megbontják a nanocső struktúrák, és hogy a nanocsövek nem zsugorodik után a tinta volt pecsételve. Ők majd átitatva a bélyegző egy kis mennyiségű elektronikus tinta nanorészecskék mint ezüst-, cink-oxid, vagy félvezető Kvantumpontok áll.

Ezek pontos, nagy felbontású minták nyomtatása kritikus eleme az alkalmazott bélyegző a tinta nyomás. Ez a pontos nyomás megjósolni bélyeg még réteg a tinta-ra egy hordozó szükséges erő összege egy modell határozták meg. Nyomdaipari gép készült egy motoros roller épült a folyamat. A kutatók rögzített minden egyes bélyeg a peronra, csatolva a tavasz, és ők hozzászokott ez az erő nyomja a bélyegző ellen a hordozó használt ellenőrzik.

"Ez lenne a folyamatos ipari folyamat, ahol akkor egy bélyeg, és egy görgő, amely volna a hordozó szeretne nyomtatni, forgasd, mint orsót műanyag fólia vagy speciális papír, elektronika," mondta Hart. "Azt találtuk, korlátozza a motor használt nyomtatási rendszer, mi tudna nyomtatni 200 milliméter / másodperc, folyamatosan, ami már versenyképes ipari nyomtatási technológiák az árak. Ez, kombinálva a tízszeres javulás a nyomtatási felbontás, amely bizonyította, biztató."


Egy pár:Új hibrid tinták engedély nyomtatott, rugalmas elektronika az érckoncentrátum szinterelésére Következő:Digitális nyomtatás kész vezetőképes tinta célok teljes körű gyártás