NANOWIRE "FESTÉKEK" ENABLE PAPÍR ALAPÚ NYOMTATHATÓ ELEKTRONIKA

- Jan 06, 2017 -

Felfüggesztésével apró fém nanorészecskék a folyadékok, Duke Egyetem tudósai sör, vezetőképes tintasugaras nyomtató "tinta" olcsó, testreszabható áramköri minták nyomtatása szinte bármilyen felületen.

Nyomtatott elektronika, amelyek már az eszközök széles körben használják, mint a lopásgátló rádiófrekvenciás azonosítás (RFID) címkék, lehet találni a háton és új DVD-k, jelenleg van egy nagy hátránya: az áramkörök dolgozni, először van fel kell melegíteni, hogy a nanorészecskék együtt olvad egy egységes vezető drót, lehetetlenné teszi, hogy nyomtatási áramkörök, olcsó műanyag, vagy papír.

Egy új tanulmány szerint a kutatók herceg azt mutatja, hogy csípés a nanorészecskék a tintával alakja lehet csak megszüntetni a hő.

Összehasonlítva a vezetőképesség a különböző formájú ezüst nanoszerkezetek készült filmek, a kutatók azt találták, hogy az elektronok zipzáras film készült ezüst nanovezetékek sokkal könnyebb, mint a film készült más formák, mint a nanospheres vagy a microflakes. Valójában elektronok tehát könnyen folyt át a nanowire filmeket, hogy nyomtatott áramkörök, anélkül, hogy olvad őket együtt is működnek.

"A nanovezetékek egy 4000-szer magasabb vezetőképesség, mint a több általánosan használt ezüst nanorészecskék, hogy megtalálja azt a nyomtatott antennákat RFID-címkék," mondta Benjamin Wiley, egyetemi adjunktus, a kémia, a herceg. "Tehát ha nanovezetékek, akkor nem kell a hő a nyomtatott áramkörök fel ilyen magas hőmérséklet és olcsóbb műanyag vagy papír használható."

"Semmit sem tudok gondolni, Azonkívül ezek ezüst nanovezetékek hogy tudod csak nyomtatni, és -a' egyszerűen Vezetőképes, utáni feldolgozás nélkül," Wiley hozzá.

Az ilyen típusú nyomtatott elektronika volna alkalmazások messze túl okos csomagolás; kutatók elképzelni technológia segítségével, hogy a napelemek, nyomtatott megjeleníti, LED-EK, újdonságok, erősítők, akkumulátorok és még néhány beültethető bio-elektronikai eszközök. Az eredmények megjelent online december 16-án a ACS alkalmazott anyagok és felületek.

Ezüst vált a megy--hoz anyag készítésére nyomtatott elektronika, Wiley-mondta, és számos tanulmány nemrégiben jelentek meg a különböző formájú ezüst nanoszerkezetek a filmek Vezetőképesség-mérő. Azonban a kísérleti eltérések nehéz alakzatok közötti közvetlen összehasonlítást, és néhány jelentések összefüggésbe a vezetőképesség a filmek ezüst használt, egy fontos tényező, ha dolgozik egy drága anyag össztömege.

"Azt akartuk megszüntetni minden extra anyagok, festékek és egyszerűen fen az a mennyiségű ezüst, a filmek és a kapcsolatok között a nanoszerkezetek, mint az egyetlen forrása a változékonyság," mondta Ian Stewart, Wiley's lab és ACS könyv első szerző legújabb hallgatója.

Stewart ismert receptek főzni ezüst nanoszerkezetek, különböző formájú, beleértve a nanorészecskék, a microflakes és a rövid és hosszú nanovezetékek, és a ezek nanoszerkezetek desztillált vízzel keverve, hogy egyszerű "festékek." Aztán feltalálta a gyors és egyszerű módja annak, hogy vékony filmekben berendezés elérhető-ban majdnem minden lab--tárgylemez és kétoldalas szalag segítségével.

"Mi is egy lyukat ütni a kivágni wells a, kétoldalas szalag, és megragadt ezeket tárgylemez, Stewart mondta. Hozzáadásával egy pontos mennyiségű tintát minden egyes kazettát "jól", és majd fűtés a kutak,--akár egyszerűen elpárologjon a víz viszonylag alacsony hőmérséklet magasabb hőmérsékletek, hogy kezd olvadás struktúrák együtt--ő hozta létre a különböző filmek kipróbálni.

A csapat azt mondják, nem voltak meglepve, hogy a hosszú nanowire filmek volt a legmagasabb vezetőképesség. Elektronok általában áramlási könnyen át egyéni nanoszerkezetek, de elakad, ha ezek ugrani egy struktúra a következő, Wiley kifejtette, és hosszú nanovezetékek nagymértékben csökkenti az elektronok van, hogy ez a "jump" száma.

De voltak meglepett, hogy milyen drasztikus a változás volt. "Az ellenállás a hosszú ezüst nanowire filmek több nagyságrenddel kisebb, mint az ezüst nanorészecskéket és csak 10-szer nagyobb, mint a tiszta ezüst," Stewart mondta.A csapat most kísérletezik a fúvókák aeroszol, ezüst nanowire festékek használható áramkörök nyomtatni. Wiley azt mondja, is akarnak, hogy vizsgálja meg, hogy az Ezüst bevonatú réz nanovezetékek, amelyek jelentősen olcsóbb termények, mint tiszta ezüst nanovezetékek, megadja ugyanazt a hatást.

Ezt a kutatást támogatta a National Science Foundation (ECCS-1344745 és DMR-1253534) és a GAANN ösztöndíj-a herceg kémia tanszék.


Egy pár:Ezüst nanovezetékek, és a grafén egyesítik erőiket a érint képernyő bemutatás Következő:A tudósok létrehozni apró lézer használatával ezüst nanorészecskék