Új hibrid tinták engedély nyomtatott, rugalmas elektronika az érckoncentrátum szinterelésére

- Jan 20, 2017 -

Elektronikus áramkörök egyenesen egy tollat.
Hitel: Kép jóvoltából INM - Leibniz-Institut für Neue Materialien gGmbH

Kutatás a tudósok INM együttesen szerves és szervetlen anyagok elektronikus egy új típusú festékek hibrid előnyeit. Ez lehetővé teszi, hogy az alkalmazandó papír közvetlenül a tollat, például az elektronikus áramköröket.

Az elektronika, a jövőben lesz nyomtatva. Rugalmas áramkörök fólia vagy papír, nyomtatási folyamatok olcsón előállítható, és lehetővé teszik a futurisztikus formatervezési ívelt dióda vagy input elemeket. Ehhez nyomtatható elektronikus anyagok, hogy lehet nyomtatni, és megtartja vezetőképessége magas szintű, annak ellenére, hogy az íves felületek használat közben. Néhány próbált tesztelt anyagok szerves, vezetőképes polimerek és a nanorészecskék készült a vezetőképes-oxidok (TCOs). Kutatás a tudósok INM--Leibniz-Intézet új anyagok most együttesen szerves és szervetlen anyagok elektronikus egy új típusú festékek hibrid előnyeit. Ez lehetővé teszi, hogy az alkalmazandó papír közvetlenül a tollat, például az elektronikus áramköröket.

A fejlesztők bemutatójával azok eredményei és a lehetőségeket kínálnak a állni B46 Hall 2: a yearand #39; s hannoveri részeként a vezető kereskedelmi show kutatási andamp; Technológia, amely kerül sor a 25-29 április.

Szeretne létrehozni a hibrid festékek, a kutatás tudósok bevont nanorészecskék fémekből, a szerves, vezetőképes polimerek, és felfüggesztik őket a víz és etilalkohol keverékek. E szuszpenziókat közvetlenül papír vagy fólia tollal lehet alkalmazni, és száraz, anélkül, hogy bármiféle további feldolgozás formában elektromos áramkörök.

andquot; Elektromosan vezetőképes polimerek használt OLED, például, amely előállítható a hajlékony fekük, andquot; Tobias Kraus, szerkezet-formáció INM kutatócsoport vezetője ismerteti. andquot; A összeállítás-ból fém- és nano-részecskék, amelyek itt bemutatjuk mechanikus rugalmasság ötvözi a szilárdsága, egy fém, és növeli az elektromos conductivity.andquot;

A fejlesztők a szerves polimerek össze az arany vagy ezüst nanorészecskéket. A szerves vegyületek van három funkció: andquot; másrészről a vegyületek szolgálhat ligandumok, biztosítva, hogy a nanorészecskék marad felfüggesztve a folyékony keveréket; minden agglomeráció, a részecskék negatív hatással lenne az a nyomtatási folyamatot. Egyidejűleg a szerves ligandumok biztosítása érdekében, hogy a nanorészecskék van egy jó elrendezésű, ha szárítás. Végül, a szerves vegyületek ´hinges´ jár: Ha az anyag hajlított, azt állítják, az elektromos vezetőképesség. Egy réteg nélkül a polimer hüvelyt fém részecskék az elektromos vezetőképesség gyorsan elveszne az anyag van törve, amikor andquot; a jelentős tudós Kraus továbbra is. Következtében mindkét anyag kombinációja hajlított, az elektromos vezetőképesség esetén nagyobb minden-ban minden egy réteg, amely tisztán hővezető polimer készül vagy készült tisztán fém nanorészecskék réteg.

andquot; A ligandumok fém nanorészecskéket már nyomtatott, az űrlap elektronika ma, andquot; ismerteti a fizikai kémikus Kraus, hozzátéve, hogy a kagyló többnyire volt, hogy el kell távolítani a szinterelő folyamat, mert míg egyfelől ellenőriznek a nanorészecskék elrendezése, másrészt, ők nem vezetőképes. Hozzátette, hogy ez volt nehéz esetében légifuvarozói anyagok, amelyek érzékenyek a hőmérséklet, mint a papír vagy a polimer filmek, mivel ezek a szinterelő folyamat során sérülne. Kraus összegzi az eredményeket, a kutatás, mondván, andquot, az új hibrid festékek Vezetőképes, amint azok már szárított, amellett, hogy különösen mechanikusan rugalmas, és nem igényelnek sintering.andquot;


Egy pár:Vezető festékek 2017-ben: A következő nagy dolog Következő:MIT kutatók fejleszteni nyomtatás elektronikus Címkék