A tudósok létrehozni apró lézer használatával ezüst nanorészecskék

- Jan 06, 2017 -

A finn tudósok kikövezte az utat egy új fajta ultragyors nanoméretű lézerek. Aalto Egyetem kutatói létrehozták a lézer, hogy ilyen pici léptékekben működik, a fény is ugrál, oda-vissza pár százszor.

A plazmás lézer sötét szövedék módok, az első látható fényhullámok generál.

A legtöbb lézerek támaszkodnak tükrök-hoz létrehoz a lézer fény szükséges visszacsatolt jel. A nano laser használ sugárzási kapcsolási között ezüst nanorészecskéket helyett. A lézer-generáló nanorészecskék vannak elrendezve egy időszakos tömb, minden részecske--mérésére mindössze 100 nanométer egész--jár egy kis antenna.

Az input energia szükséges a lézerfény kiváltó szerves fluoreszkáló molekulák van írva. Mert a lézer fény hullámhossz és a nanorészecskék mérkőzés közötti térköz, a tömb sugárzik a kórusban.

Apró lézerek rendkívül hasznos lehet a tudomány, de rendkívül nehéz munka. Ebben az esetben lézer fény teremtett ilyen kis szinteken túl hosszú életű, hogy hasznos lehet.

Kutatók szoknyás a probléma használatával, az úgynevezett andquot, a sötét modes.andquot;

andquot; Egy sötét mód is ösztönösen érthető, figyelembe véve a rendszeres antennák: egyetlen antenna, amikor vezeti a jelenlegi, erősen, sugárzik, mivel a két antenna--ha hajtott ellentétes áramlatok, és elhelyezni nagyon közel áll egymáshoz--sugároz, nagyon kevés, andquot; kutató Paivi Ottónéazt mondta a sajtóközleményben. andquot; Egy sötét mód Nanorészecske tömb tesztanyagban hasonló ellenkező fázisú minden Nanorészecske, de most a látható fény frequencies.andquot;

Kutatók azt is megállapították, egyedülálló módon legyen fény menekülési az apró tömb határain.

andquot; Felhasználva a kis mérete a tömb, találtunk egy menekülési útvonal a fény, andquot; magyarázta Ph.D. hallgató Heikki Rekola. andquot; A szélek felé az a tömb a nanorészecskék kezdenek viselkedni több és több, mint a rendszeres antennák, amely kisugározhat a külső world.andquot;

A kutatók az új lézer részletesa lapban jellegű kommunikáció.


Egy pár:NANOWIRE "FESTÉKEK" ENABLE PAPÍR ALAPÚ NYOMTATHATÓ ELEKTRONIKA Következő:ETEB részt TÉRKÉP TPCA 2016