Szűrés a fonalas gombák antimikrobiális ezüst nanorészecskék szintézis

- Feb 13, 2017-

A jelen munka a cél a szűrés egy adag 20 gombás törzsek, izolált cukornád ültetvények talaj, annak érdekében, hogy meghatározza azokat ezüst nanorészecskéket bioszintézisében képes volt. Ezek a nanorészecskék ismert, hogy van egy nagy és hatékony alkalmazása, a klinikai mikrobiológia.


Négy törzs találtak ezüst nanorészecskéket bioszintézisében képesnek kell lennie. A biosynthesised nanorészecskék UV-vis spektroszkópia, scanning elektronmikroszkópos, EDX és XRD volt jellemző.


Úgy találták, hogy egy átlagos mérete 30 – 100nm, kerek alakú, és a potenciális antimikrobiális aktivitás ellen Escherichia coli és a Staphylococcus aureus Pseudomonas aeruginosa rendszeresen. Az antimikrobiális aktivitás megállapították, hogy közvetlenül kapcsolódnak a nanorészecskék koncentrációjának.


Mycogenic szintézise nanorészecskék egy zöld biogén folyamat előnyösebb más alternatívák. Mivel a gombák nagy gyártók az extracelluláris enzimek ez a folyamat teszi növelésének könnyebb feladat, kiemelten a klinikai mikrobiológia, antimikrobiális rezisztencia elleni küzdelem, valamint a más ipari alkalmazásokban.

Egy pár:A tudósok W.Va. főiskolák jelenlegi eredmények a gazdasági, a Közösség hatása kutatási projektek Következő:IDTechEx kutatás új jelentést nyomtatott, szerves, rugalmas elektronika