Ezüst Nanorészecske citotoxicitás mechanizmus

- Nov 01, 2017 -

Ezüst nanorészecskéket folyamodik álló ezüst atomok részecskék, és azok darabjainak mérete általában a tartomány 1-100 nm. A nagy részét az ezüst anyag felületén antimon tulajdonságai jól ismertek, és a mechanizmus az, hogy az ezüst atomok az anyag felületén is lassan oxidálódik a környezetben-hoz mentesít szabad ezüst ionok oxigén (Ag +), amelyek áthaladnak a wa a baktériumok Mercapto kötés, gátolja a baktériumok, a légzési lánc LLS és végül megöli a baktériumokat, csatolva az anyag felületét. Ezüst ömlesztett anyagok az oxidációs folyamat rendkívül lassú, a szám és a megjelent ezüst ionok aránya is nagyon alacsony.

Az ezüst ömlesztett anyag a silver nano-felület mentesít szabad ezüst ionok oxidálódik. Azonban miatt a kis méretű hatás és felületi hatás a nanorészecskék, mint a részecskék mérete csökken, az ezüst nanométeres atomok száma felületéből atomok száma gyorsan növekszik, ami a kibocsátás mértékének jelentős növekedése ezüst ionok; Ugyanakkor a nagyszámú részecskék megjelent ezüst ionok felületén, és a részecske méret kisebb mint a vírus, silver nano is keresztül a felszíni ezüst ion pár sejtmembrán által okozott közvetlen kár, valamint a különböző sejtek , okozás apoptózis vagy elhalása. A fent említett tulajdonságokkal ezüst nanorészecskéket baktériumölő hatása lényegesen nagyobb, mint az ezüst ionok. Azonban egy időben, ezüst nanorészecskéket belépni a sejtekbe, és továbbra is őket, ami a helyi magas koncentrációjú ezüst ion terjesztési, nyilvánvaló toxicitás és a sejtek, szövetek és szervek károsodását okozza.

Ezüst nanorészecskéket citotoxikus mechanizmusok közé tartozik elsősorban a következő szempontok

(1) mind ezüst nanometer, maga és a felszíni ezüst ionok működhet a membrán protein membrán membrán, aktiválás-ból jel jelátviteli út, gátolja a sejtek szaporodását.

(2) a magas koncentráció ezüst ionok a sejtmembrán oxidáció okozta változások a sejtmembránok áthatolhatóságának, ami kalcium beáramlása és a túlterheltség, a szén-monoxidot okozó oxidatív stressz és mitokondriális membrán változásait;

(3) ezüst nanorészecskék a citoplazmában elosztott okozhat helyi magas koncentráció ezüst ionok felszabaduló szerepe a mitokondriumok által okozott kárt a légzési lánc funkció, ami a ROS előállítására, oxidatív stressz és az ATP szintézis betegségei, ami a DNS-károsodás.

(4) a cytoplasma ezüst nanorészecskéket okoz sejtciklus letartóztatás, ami az apoptózis.

(5) a silver nano-adszorpciója fehérje molekulák okozta számos strukturális változások a fehérje, mint például az agy és az izom sejtek belül a kreatin-kináz aktivitás gátlása.

(6) mivel a citoplazmában silver nano-tartós release ezüst ionok, a DNS-sérülés okozta, ami nem teljesen javítható.

Számos tanulmány megerősítette, hogy ezüst is okozhat jelentős növekedése, a különböző szervekben és szövetekben, silver szintje, és felhalmozódnak a több hónapos, függetlenül attól, hogy az expozíciós utak; Ha a máj és a lép felhalmozódnak a legtöbb, majd a vese jelentős máj, vesekárosító és immunotoxicitás eredményez. Második, ezüst nanorészecskéket terjedhetnek sokféle biológiai gátlást, beleértve a vér-agy, vér here, placenta, intestinalis mucosa, stb, ami egyértelmű központi idegrendszer toxicitással, a reproduktív rendszer toxicitással és a genetikus toxicitás.

Ezért silver nano-összetevők kutatási és fejlesztési, egészségügyi felszerelés figyelembevételével kell ahhoz, hogy megértsük a silver nano-citotoxicitás, és a klinikai alkalmazásának a szükségességét, biztonságát és hatékonyságát, figyelembe véve teljes mértékben figyelembe a termékek hatása a közegészségügyre.


Egy pár:Ezüst - nitrát A Következő:Szervetlen vegyület lassú alkalmazás-fejlesztés