Ezüst Nanorészecske környezetbiztonsági

- Oct 17, 2017 -

Metál ezüst széles körben használják a mindennapi életben is különféle gyógyászati pakolások, eredményeként a nanotechnológia áttörést, Nanorészecske ezüst ezüst nanorészecskéket (a továbbiakban: AGNPS) tettek szert nagyobb haszonnal. De a növekedés a AGNPS alkalmazások különböző területeken elkerülhetetlenül vezet a nanorészecskék, aggodalmat, a környezeti biztonság és az emberi egészség fokozott veszélye. Az elmúlt években a kutatók ezüst Nanorészecske értékelni a mérgező AGNPS és arra törekedett, hogy vizsgálja meg a sejt- és molekuláris toxicitás mechanizmusok.

Nano-anyagok adja meg a biológiai rendszer, a sejtek, a sejtszervecskék és a makromolekulák (például fehérjék, nukleinsavak, lipidek, szénhidrátok) egy sor nanorészecskék biomolekulák felület létrehozására. Dinamikus fizikai-kémiai kölcsönhatás, kinetikai, ezüst Nanorészecske és hő átadása a határfelületi területen befolyásolják az egyes folyamatok, például a kialakulását a fehérje koronák, sejtkapcsolat, membrán zárt részecskék, felvételi sejt és biocatalysis, amelyek biokompatibilitás és biológiai veszélyek a nanoanyagok meghatározása.

Agnps egyszer az emberi szervezetben, néhány maradhat az eredeti cél szövetek, de alapvetően ők fogják szállítani keresztül a véráramba, vagy nyirokrendszeri juttatni a szerv másodlagos célszervek, okozó meghatározott szervek vagy rendszerek válaszolni. Rágcsálók, agy, máj lép, vese ezüst Nanorészecske és here is a fő másodlagos célszervek az egész test, függetlenül attól, hogy az orális, intravénás, vagy hasüregbe adott injekció kapnak, hogy Agnps. Ezt a mintát, terjesztési szerv azt sugallja, hogy a potenciális toxicitását AGNPS okozhat, neurotoxicitás, immunrendszer toxicitás, vesekárosító és reprodukciós toxicitás in vivo.

Citotoxikus reakciók, mint a reaktív oxigén, DNS-károsodás, intracelluláris enzim aktivitását, és apoptózis és elhalása, máj-toxicitás okozta az in vivo Agnps összefüggésbe hozták. Alapvetően ha a sejtek szembesülnek a kedvezőtlen körülmények között, több egyensúlyi folyamatok kezdenek fenntartani a túlélés, a cella, amelyek közül az egyik a autophagy. Autophagy lehet használni, mint egy kritikus sejt védelmi folyamat AGNPS toxicitás ellensúlyozására, de nem tart fenn autophagy tevékenység, kevesebb energia felhasználásával felfűthetők, ezüst Nanorészecske és elősegítheti az apoptózis és a későbbi májkárosodás.

Autophagy nevezték meg, mint autophagy-aktivált vagy autophagy megszakad, az eredmények azt mutatták, hogy a szállítási és/vagy lizoszomális funkcionális rendellenességek, a autophagy már elismert hajtóereje az apoptózis és autophagy lehetőségeit, és is ismert, mint a type II Programozott sejthalál. A legújabb tanulmányok az in vitro kimutatták, hogy Agnps is viszont blokkolja a későbbi autophagy (esetleg lizoszomális diszfunkció következménye), ezüst Nanorészecske, ami zavarhatja a normális sejtek élettana. Ezen túlmenően a felhalmozási p62, a felszínen, P62 úgy tűnik, hogy elősegítő fenntartása a normál sejt élettani.


Egy pár:Ezüst-nitrát oxidáló Következő:Ezüst-nitrát a fizikai és kémiai tulajdonságai