Ezüst Nanorészecske kölcsönhatás

- Nov 03, 2017 -

Ezüst fém széles körben használják a mindennapi életben- és különféle gyógyászati pakolások. Miatt az áttörést, a nanotechnológia ezüst nanorészecskéket (a továbbiakban: AgNPs) tettek szert több hasznot. Azonban a növekedés AgNPs, a különböző területeken alkalmazásának elkerülhetetlenül növekedéséhez vezet a lehetséges kockázatok a nanoméretű részecskék, ami aggodalomra ad okot a környezeti biztonság és az emberi egészségre. Az elmúlt években ezüst Nanorészecske kutatók értékelték a mérgező megnyilvánulásai a AgNPs annak érdekében, hogy vizsgálja meg a sejt- és molekuláris toxikológiai mechanizmusok.

Bevitele után a biológiai rendszer, nanoanyagok létrehozása egy sor Nanorészecske-elektronáramlás sajátosságait felületek a sejtek, a lehetséges sejtszervecskék és a makromolekulák, mint a fehérjék, nukleinsavak, lipidek, és a szénhidrátok. Dinamikus fizikai-kémiai kölcsönhatások, ezüst Nanorészecske kinetikai és hőcsere: a felület régió befolyásolja folyamatokat, mint a fehérje zsúfoltság, sejtkapcsolat, plazma membrán beszorulás, felvételi sejt és biocatalysis, amelyek meghatározzák, hogy a nanoanyagok biokompatibilitás és biológiai káros rejlő lehetőségeket.

Egyszer a test AgNPs maradhatnak a célszövetet, de elvileg lesznek keresztül a véráramba, vagy nyirokrendszeri szállított, és kiosztják a szerv másodlagos célszervek, okozó meghatározott szerv vagy a szisztémás reakciókat. Rágcsálók, függetlenül attól, hogy a szóbeli, ezüst Nanorészecske intravénás vagy hasüregbe adott injekció AgNPs bebizonyosodott, hogy az agy, a máj, a lép, a vese és a here is jelentős másodlagos célszervek a szisztémás terjesztése. Ezt a mintát, terjesztési szerv azt sugallja, hogy a potenciális toxicitását AgNPs okoz neurotoxikus, immunotoxicitás, vesekárosító és a reprodukciós toxicitás a szervezetben.

Citotoxikus reakciót, ezüst Nanorészecske, mint a reaktív oxigén fajták, DNS-károsodás, intracelluláris enzim aktivitását, és apoptózis és elhalása, összefüggésbe hozták a AgNPs az in vivo indukált hepatotoxicitás. Alapvetően amikor egy kedvezőtlen állapot, ezüst Nanorészecske több homeosztatikus folyamatokban akarat kezd-hoz fenntart a sejtek túlélését sejtek, amelyek közül az egyik autophagy. Autophagy is szolgálhat egy cella védelem folyamat, amely elengedhetetlen a mérgező AgNPs ellensúlyozására, de nem tart fenn autophagic tevékenység. A csökkenést a energia, ezüst Nanorészecske is népszerűsíti az apoptózis és májfunkciós további kárt.

Egyre nagyobb bizonyíték van a poszt-transzlációs módosításokat, különösen a foszforiláció, a képesek befolyásolni a génexpressziót és a ubiquitination, határozza meg a tevékenységet és / vagy a teljesítő autophagy, és csiszolás fejlődésének fehérjék összesítése autophagy. Ezüst Nanorészecske növeli a sejt stressz vezet a bontás, a poszt-transzlációs módosítás rendszerek, vagy nem-specifikus módosításokat, élettani körülmények között nem fordulnak elő.

Ubiquitination már régóta figyelembe a legfontosabb, hogy ellenőrző fehérjék sorsa. Ezüst Nanorészecske-ez egy olyan folyamat, címkézés fehérje bomlás által a proteaszóma. A közelmúltban, van egyre nagyobb bizonyíték arra, hogy a konjugált ubiquitin láncok határozzák meg a szelektív autophagy.


Egy pár:Szervetlen vegyület leírása Következő:Ezüst Nanorészecske kémiai kölcsönhatás