Ezüst nanorészecske reakciókészség

- Jun 15, 2017 -

Nemrég az ezüst nanorészettől az ETH Zürich Intézet kutatócsoportja új technológiát fejlesztett ki a 3D ultra vékony nanowall, ezüst nanorészecske számára, amely a legátláthatóbb és vezetőképes elektródákat hozza létre eddig. Ahhoz, hogy mindenhol láthassuk az érintőképernyőt, jobb Képernyőminőség, pontosabb válaszkészség.


A tudósok szerint a jelenlegi mainstream érintőképernyős technológia erősen a felület felszínére támaszkodik egy szinte láthatatlan nanofal falú vezetőképes anyagból. Jelenleg általánosan használt indium-ón-oxid egy nagy átláthatóságú, ezüst nanorészecske, de a vezetőképesség viszonylag alacsony anyag.

A tudósok áttörést jelentenek ebben a technológiában, hogy arany vagy ezüst fém nanorészecskéket használnak 3D-s nanoméretű nyomtatás, mint az indium-ón-oxid átlátszóbb, vezetőképesebb, ezüst nanorészecske, amely tökéletesebb érintőképernyős élményt nyújt.


"A múltban az emberek indium-ón-oxidot használtak, mivel ez az anyag nagyfokú átláthatóságot mutat, és vékony réteg gyártási technológiája már érettebb, ezüst nanorészecske, de vezetőképessége csak általános." A kutatócsoport tagja, ETH doktori hallgató Patrik Rohner elmagyarázta.

A tudósok Nanodrip néven ismert nano-3D folyamaton keresztül nyomtatnak arany és ezüst nanorészecskéket, miközben fenntartják a magas átlátszóságot, miközben fenntartják a fent leírt anyagok vezetőképességét. A kutatók képesek ezeket az elektródákat nagyon vékony rétegekbe nyomtatni - 80 és 500 nanométer között. Ezüst nanorészecske Ez azonban más kérdést vet fel:


"A két cél ellentétes ahhoz, hogy magas vezetőképességet érjünk el ezeken a fémhuzalokon" - mondta Dimos Poulikakos, az ETH termodinamikai professzora. Arany, ezüst nanorészecske ezüst drót keresztmetszeti terület növekszik, a vezetőképesség növeli, de a réteg kialakulása az áttetszőség csökkentésére.

Ennek a dilemmának a megoldásához a tudósok 3D nyomtatási technológiát használnak az elektródák nyomtatásához, így csak pontosan növelheti a vezeték magasságát, így a szélesség 2-4-szeresére emelkedik, ezáltal növelve a keresztmetszetét Drót, tovább növeli a vezetőképességet, de a rács átlátszósága nem csökken.


Ehhez a Poulikakos csapata a Nanodrip 3D nyomtatási eljárást használta, amelyet három évvel ezelőtt fejlesztettek ki - valójában ez a technológia volt az, amit Scrona jelentett, mielőtt a világ legkisebb színét elkészítettük egy sóval. Ebben a tanulmányban az arany vagy ezüst nanorészecskékből készült tintát egy oldószerbe helyeztük, majd egy nagyon kis folyadékba áramoltattuk. Az oldószert gyorsan elpárologtatták, ezüst nanorészecskéket, csak ezek a kis 3D-szerkezetek maradtak. A tudósok ezeket a finom cseppeket használják a 3D nyomtatáshoz, nagyon kicsi szerkezetet nyomtathat.


Az ETH szerint ez a világ első alkalmazása a 3D-s nyomtatási technológiának az érintőképernyős nanofal falak létrehozására. Ez a nanofal nem csak átlátszóbb, mint a nano falú, ezüst nanorészecskékből készült indium-ón-oxid, de sokkal vezetőképesebb és alacsonyabb költséggel is. Ennek az az oka, hogy az indium-ón-oxid előállításához nagyon tiszta beltéri környezet szükséges, míg arany és ezüst nanorészecskékre nincs szükség.


Egy pár:Ezüst nanorészecske környezetbiztonság Következő:Szervetlen vegyület megközelítés