Ezüst nanorészecskés technológia

- Jul 31, 2017-

A plazma implantátum bevonat ezüst részecskékkel, az ezüst nanorészecske DentaPlas, megakadályozza a fogbeültetés során fellépő bakteriális fertőzések kialakulását. Ezüst nanorészecske Ez a bevonat technológia olyan erős, mint a hagyományos implantációs technológia, és hosszabb élettartamú.

A fogászati ​​implantáció egyik legfontosabb problémája a bakteriális fertőzés, amely az állkapocs csontjának degenerálódásához vezet. És a legújabb technológiák segítenek csökkenteni a jövőbeli fertőzés kockázatát, ezüst nanorészecskéket, amely növeli az implantátum hatását. Németország éves fogászati ​​beültetési mennyisége megdöbbentő, évente körülbelül egymillió adag beültetésre. Azonban a szervezet bakteriális fertőzésének következtében az ezüst nanorészecskéknek ez az ősi beültetési minta megváltozik. A mesterséges fogbeültetés során a szervezet sejtvédő rendszere megvédi magát a mikrobás fertőzéstől. Amikor a baktériumok átjutnak a szervezet immunrendszerén, gyorsan létrehoznak egy réteg biofilmet a titán implantátum felületén, megvédve az elutasítástól. A baktériumok ezután behatolnak az implantátumba, az ezüst nanorészecskék gyulladásos reakciót váltanak ki és csontok degradációjához vezetnek.

Ez az új típusú plazma bevonat nem csak gátolja a baktériumok növekedését, ezüst nanorészecskéket, hanem az implantátumot és az állcsontot is gyorsan kialakítja egy tartósabb csontrétegnek. Az ezüst nanorészecskék az implantátum felületén vannak jelen, így ez elérhető. Ez a kombináció a nanorészecskék és a plazma polimer bevonat vastagsága mindössze 100 nanométer, és néhány hét után is oldódik. Ezüst nanorészecskék Ez alatt az idő alatt kis mennyiségű ezüstionok továbbra is felszabadulnak, az ezüst nanorészecske így megöli a baktériumokat. Titán implantátumok és beültetett minták vizsgálatakor az ezüst nanorészecskék a DentaPlas bevonat könnyen fertőtlenítik a folyamatot, antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek, és jó biokompatibilitást mutatnak.

Az anyagréteg vastagsága, porozitás és az ezüstrészecskék koncentrációja igény szerint testre szabható. Ez lehetővé teszi, hogy az ezüst részecskék a külső plazma rétegen keresztül behatoljanak az implantátumba. Miután az ezüst részecskék felszabadultak, az ezüst nanorészecskék az ezüst részecskék nem lépnek be a szövetbe, ezüst nanorészecske, ami azt jelenti, hogy az implantátum nem termel mérgező hatást. Ez a plazma polimer bevonat prototípusa már elérhető.


Egy pár:Ezüst-nitrát megerősítése szellőztetés Következő:Ezüst nanorészecske környezetvédelmi biztonság