Ezüst nanorészecskék széles körben használják

- Jun 01, 2017 -

Ezüst nanorészecskéket A fém ezüst széles körben használatos a mindennapi életben, valamint a különböző gyógyászati ​​kezelésekben, a nanotechnológiai áttörések eredményeként, ezüst nanorészecskék (a továbbiakban: AGNPS) nagyobb előnyökkel jártak. Az AGNPS alkalmazások növekedése azonban számos területen elkerülhetetlenül növeli a nanorészecskék potenciális kockázatát, ami aggodalomra ad okot a környezetvédelem és az emberi egészség szempontjából. Az elmúlt években az ezüst nanorészecskék kutatói értékelték az AGNPS toxicitását és megpróbálták feltárni sejtes és molekuláris toxicitási mechanizmusaikat.

Nano-anyagok A sejtek, szervek és makromolekulák (például fehérje, nukleinsavak, lipidek, szénhidrátok) biológiai rendszerének létrehozása a nanorészecskék-biomolekulák felületének létrehozásához. A dinamikus fizikai-kémiai kölcsönhatás, a kinetika és a hőátadás ezen a határfelületen bizonyos folyamatokat érint, például fehérje koronák kialakulását, sejtkontaktust, ezüst nanorészecskék membránba kapszulázott részecskéket, sejt felvételt és biokatalizust, amelyek mindegyike meghatározza a biokompatibilitást és A nanorészecskék biológiai veszélyei.


Agnps egyszer az emberi szervezetben, néhányan maradhatnak az eredeti célszövetben, de elvben a véráramban vagy a nyirokrendszeren keresztül szállítják őket, elosztva a szervezet másodlagos célszervekbe, specifikus szerveket vagy rendszereket reagálva. Ezüst nanorészecske A rágcsálókban az agy, a máj, a lép, a vese és a herék az egész szervezet fő másodlagos célszervezetei, tekintet nélkül arra, hogy az Agnps-nek adott orális, intravénás vagy intraperitoneális injekciókat adják-e. Ez a szerveloszlási mintázat azt sugallja, hogy az AGNPS potenciális toxicitása in vivo neurotoxicitást, immun toxicitást, nefrotoxicitást és reproduktív toxicitást okozhat.

Az aktív transzport (azaz a lenyelés) elkerülése az Agnps sejtjeibe nincs nyilvánvaló citotoxicitással. Ezzel szemben az Agnps, melyet elsősorban a belső lizoszomális intervallum belső lenyelésével cserélnek, jelentős mértékben toxikus a sejtekre. Általában a Silver Nanoparticle Agnps-ot megfelelő és szükséges feltételnek tartják a citotoxicitás kiváltására. Ezenkívül az Agnps elpusztíthatja a sejtmembrán integritását, lipid peroxidáció indukálásával, ezáltal közvetlenül bejuthat a sejtmembránba.

Egyre több bizonyíték van arra, hogy a posztmodifikációk, különösen a foszforiláció, az acetilezés és az ubiquitin fordítása meghatározza az autofágia és az autofágia kialakulását finomító fehérjék aktivitását és / vagy aggregálódását. A sejtfeszültség növekedése a módosított rendszer összeomlásához vagy a nem specifikus módosításhoz vezethet, amely fiziológiás körülmények között nem fordul elő.

Az ubiquitint kulcsfontosságúnak tekintették a fehérjék sorsának szabályozásában, ami a fehérje proteáz általi lebontásának folyamatát jelenti. Újabban egyre több bizonyíték van arra, hogy a konjugált ubiquitin lánc meghatározza az autofágia szelektivitását.

Az autofágiát autofágiával vagy autofágia megszakítással határozták meg, az eredmények azt mutatták, hogy az autofágia közlekedési és / vagy lizoszóma funkcionális rendellenességei az apoptózis és az autofágia potenciális hajtóerejévé váltak, és a II. Típusú programozott sejthalál . A legújabb in vitro vizsgálatok azt mutatták, hogy az Agnps ezenkívül blokkolja a későbbi autofágiákat (esetleg a lizoszómás diszfunkció következményei), amelyek zavarják a normál sejtfiziológiát. Ráadásul a p62 felhalmozódása, az ezüst nanorészecske a felszínen, a P62 tűnik elősegíti a normál sejtfiziológia fenntartását. A korai tanulmányokban azt találták, hogy az ubiquitin tartalmú fehérjék képződése patológiás jelenség volt, amely kóros jelenséget okozott májkárosodásban és neurodegeneratív degenerációban, amely egyidejűleg az autofágiahiányos egerekben a p62 felhalmozódásával jött létre. Meglepő módon a P62 gén ablációja nem csak gátolta a fehérje zárványtest jelenlétét, hanem jelentősen csökkentette a májkárosodást is.


Egy pár:Szervetlen vegyület megközelítés Következő:Ezüst-nitrát kémiai analízis