Ezüst nanovezetékek, és a grafén egyesítik erőiket a érint képernyő bemutatás

- Jan 09, 2017 -

Aa nanoanyagok területénversengés, hogy replaceindium a cink-oxid (ITO)az átlátszó karmester vezérlőelemeket pixel kijelzőérint képernyő van szerzés zsúfolt. Már láttuk, beleértve aszén-nanocsövek,ezüst nanovezetékek,ésgraféntámogatni a trónörökös, az alkalmazás.

Most a kutatók a University of Sussex Angliában bevezették egy erős contenderinto a csata, indium cink-oxid helyett:álló ezüst nanovezetékek, kapcsolódnak, valamint a grafén hibrid anyagok.

"A hibrid anyagok sokkal olcsóbb oka, hogy csak meg kell használni a töredékéért ITO, tulajdonságainak eléréséhez általában szükséges nanovezetékek" magyarázta Alan Dalton, a professzor a University of Sussex, és akinek a laborban végzett a kutatás és az e-mailben interjúIEEE spektrum. "A grafén egyfajta linkerek között a nanovezetékek, ami azt jelenti, hogy a hálózat nem kell sűrű. Mi betét a grafén rá a szórt hálózati nanovezetékek film-lerakódással."

A csökkentett költségeket, a hibrid anyaggal szemben ezüst nanovezetékek saját megnyitja a lehetséges, hogy a vevő egy nagyobb részét a karmester átlátható piac; már várható, ezek a vezetékek a thatdemand nyomja értékesítési múlt a$ 900 millió védjegy által 2025.

A napló ismertetett kutatásiNanoméretű, a kutatók azt mutatta, hogy a legfontosabb, hogy az anyag előállítása a matematikai módszer leírására, hogy hogyan szakaszban bekövetkező változást, mint a fagyasztás történik a kis terek korábban használt.

"Ez a kutatás alkalmaztunk a matematikai technika, hogy dolgozzanak ki tudjuk tenni anélkül, hogy a tulajdonságok mi nanowire elektródákkal subpixel legkisebb" kifejtette, Matthew Large, vezető szerzője papír, egy sajtóközleményben. "Az eredmények megmutatják, hogyan hangoljuk a nanovezetékek bármely adott alkalmazási követelményeknek."

Ezüst nanovezetékek bebizonyosodott, hogy az egyik legígéretesebb a csere, hogy ITO. Cégek, mint példáulCambriosésKék Nanoközül a leginkább figyelemre méltó kereskedelmi vállalkozások kihasználva ezt a technológiát.

"Ezüst nanowire és ezüst nanowire – grafén hibridek valószínűleg a leginkább életképes alternatíva a meglévő technológiák," mondta Dalton egy sajtóközleményben.

Dalton úgy véli, hogy csökkenti a új folyamat nem csak csökkenti a termelési költségeket, ezekkel az anyagokkal, hanem csökkenti az energiaigény, az anyagok, így ez egy ár- és teljesítménymutatói előnye a versenytársakkal.

Dalton és laborba csatlakozott forceswithM-SOLV, alapú, Oxford, Anglia, együtt szeretnének alkalmazni a legújabb kutatási eredmények kereskedelmi projektek.


Egy pár:Vezetőképes tinta piacok 2016-2026: Előrejelzések, technológiák, játékosok Következő:NANOWIRE "FESTÉKEK" ENABLE PAPÍR ALAPÚ NYOMTATHATÓ ELEKTRONIKA