Ezüst-nitrát eljáró használata

- Sep 01, 2017 -

Ezüst-nitrát egy színtelen kristály, vízben oldódik. Tiszta ezüst-nitrát stabil fény, de a termék tisztaságát hiánya miatt általában, szilárd és a vizes oldatban gyakran tartanak reagenst barna üvegben. Fényképészeti emulzió, ezüst, tükör, nyomtatás, orvostudomány festés, haj, teszt-klorid, bromid és jodid, stb, is használják az elektronikai iparban.

Fizikai tulajdonságok

Színtelen átlátszó orthorhombic lamellás kristály, jól oldódik vízben és ammónia, éter- és glicerin, oldékony, etanolban, szinte oldhatatlan, koncentrált salétromsavban oldódik. A vizes megoldás volt, gyengén savas. Ezüst-nitrát oldat tartalmaz egy csomó ezüst ionok, így az oxidációs erős, és egy bizonyos korrozív, orvosi elterjedése a Granulálás-szövet, a hígított oldat részére szem fertőzések gombaölő. Miután olvadása a világos sárga folyadék, után a gyógyító is fehér.

Kémiai tulajdonságai

Ezüst-nitrát, szerves anyag szürke fekete, ezüst bomlása esetén. Tiszta ezüst-nitrát stabil fény, de a termék tisztaságát hiánya miatt általában, szilárd és a vizes oldatban gyakran tartanak reagenst barna üvegben. Ezüst-nitrát melegítik 440 C ° és az ezüst, nitrogén, oxigén és nitrogén-dioxidra bomlik. Vizes oldata, és az etanol-oldat a Lakmuszpapíron semleges és pH-ját körülbelül 6 volt. A forráspont 444 ° c (bomlás). Nincs oxidáció. Szerves anyagok jelenlétében lásd a fény csak abban válik szürke- vagy szürkés fekete. Ezüst-nitrát reagál egy sor csapadék vagy koordináció szükséges reagensek (lásd a koordinációs vegyületek). Ilyen például a hidrogén-szulfid-reakció, a formáció, fekete ezüst-szulfid Ag2S csapadék; a kálium-kromát reakció, a formáció, vöröses barna ezüst kromát csapadék Ag2CrO4; Dinátrium hidrogén foszfát reakció, a kialakulását sárga ezüst-foszfát a csapadék Ag3PO4; Ezüst-halogenid alkotnak AgX csapadék. Hanem a szerepének alkáli, barna fekete ezüst-oxid Ag2O csapadék; kialakulása a fehér ezüst oxalát Ag2C2O4 csapadék formájában oxalát-ionok szerepe. Ezüst-nitrát lehet reagálni, NH3, CN - SCN - és így tovább különböző koordinációs molekulák alkotnak.

Színészi használata

Analitikai kémia a csapadék klorid ionok a ezrelékes ezüst-nitrát, nátrium-klorid oldat a kalibráláshoz. Szervetlen ipar más ezüst gyártásához sók. Az elektronikai ipar vezető ragasztók, új gáz tisztítóberendezéssel, A8x molekuláris sziták, ezüstözött és kesztyűs kesztyű gyártásához használják. Fényképészeti ipar részére fényképészeti film, x-ray film és fényképészeti film és más fényképészeti anyagok gyártása. A galvanizáló iparban használatos elektronikus alkatrészek és egyéb kézműves ezüst rel., és is használják, mint egy ezüst tükrök és thermoses anyag. Az akkumulátor ipari ezüst-cink akkumulátorok használnak. Gyógyászatban felhasználható gombaölő, korrózió ügynök. Japán vegyipar, festés, haj és így tovább. Analitikai kémia segítségével meghatározható a klór, bróm, jód, cianid, és tiocianát.

Nem cianidalapú ezüst, ezüst-tioszulfát ezüst rel., borítás ezüst-klorid, ezüst, ezüst imino diszulfid borítás, szulfoszalicilsavval savas ezüst rel. és más fő só. Az ezüst ionok a forrás. Ezüst-nitrát tartalom ezüst borítás megoldás vezetőképesség, a diszperzió és a csapadék mértéke bizonyos hatással van. Általános adagolási 25-50g/L.

A vizes oldatot ezüst-nitrát szerves reductant aldehidek és cukrok csökkenthető. Így ez a reagens, aldehidek és a cukor. Meghatározásához a klorid-ion, mangán katalizátor, galvanizáló, fotózás, meghatározása is használt porcelán színezés.


Egy pár:Ezüst-nitrát a kezelés Következő:Ezüst Nanorészecske fontos alkalmazás érték