Ezüst-nitrát reakcióba léphetnek a alkáli

- Sep 27, 2017-

Ezüst-nitrát egy erős antioxidáns, maró, ezüst-nitrát környezeti szennyező anyagok. Néhány szerves anyag vagy a kén, foszfor vegyes csiszolás, hatása égett vagy robbant; ezüst-nitrát az korrozív hatású anyag. Egyszer a bőr festett ezüst-nitrát oldat, lesz fekete foltok, amelyek oka a kialakulását a fehérje fekete-ezüst.

Ezüst-nitrát van egy bizonyos toxicitás, a szervezetet, hogy súlyos korrózió a gyomor-bél traktus, felnőtt halálos adag körülbelül 10 gramm. Baptista ezüst-nitrát tud okoz szigorú hasi fájdalom, hányás, véres széklet, és még a gasztrointesztinális perforáció történt. Bőr- és égéseket okozhat. Az áruk, a munkavállalók hosszú távú expozíció szisztémás ezüst szindróma jelenik meg. Magában foglalja a teljesítmény: a szervezet bőr pigmentáció széles, szürke-kék vagy sekély kő színét; szem ezüst okozta szem károk; légúti ezüst nyugodt okozta krónikus hörghurut és így tovább.

Lezárt művelet, javítása szellőzés. Ezüst-nitrát ellen a megoldás, ha az üzemeltető kell viselniük, gumi kesztyűt és védőszemüveget, nem ejtését a bőrön.

Bőrrel való érintkezés: távolítsa el a szennyezett ruházatot és alaposan öblítsük le vízzel és szappannal.

Tárolja hűvös, jól szellőző helyen; barna vagy fekete palackban kell tárolni. Van a tűz, hő. Kerülje a fény. A tartály hőmérséklete nem haladja meg a 30 ℃, a relatív páratartalom nem haladja meg a 80 %-át. A csomagoláson kell lennie, zárt és nem nedves. Kell lenni könnyű-hoz (a) tüzelőanyag, ezüst-nitrát a redukáló anyag, alkáli, alkohol, ehető vegyszerek tárolása külön történjen, kerülje a vegyes tárolása.

Ezüst-nitrát, szerves anyag szürke fekete, ezüst bomlása esetén. Tiszta ezüst-nitrát stabil fény, de miatt a termék tisztaság nem elég, ezüst-nitrát vizes oldata és a szilárd gyakran tárolják a reagenst barna üvegben. Ezüst-nitrát melegítik 440 C ° és az ezüst, nitrogén, oxigén és nitrogén-dioxidra bomlik. Vizes oldata, és az etanol-oldat a Lakmuszpapíron semleges és pH-ját körülbelül 6 volt. A forráspont 444 ° c (bomlás). Nincs oxidáció. Szerves anyagok jelenlétében lásd a fény csak abban válik szürke- vagy szürkés fekete. Ezüst-nitrát reagál egy sor csapadék vagy koordináció szükséges reagensek (lásd a koordinációs vegyületek). Ilyen például a hidrogén-szulfid-reakció, a formáció, fekete ezüst-szulfid Ag2S csapadék; a kálium-kromát reakció, a formáció, vöröses barna ezüst kromát csapadék Ag2CrO4; nátrium hidrogén foszfát reakció, a kialakulását sárga ezüst-foszfát a csapadék Ag3PO4; Ezüst-nitrát reakció a halogén ionok, ezüst-halogenid AgX csapadék formájában. Hanem a szerepének alkáli, barna fekete ezüst-oxid Ag2O csapadék; kialakulása a fehér ezüst oxalát Ag2C2O4 csapadék formájában oxalát-ionok szerepe. Ezüst-nitrát lehet reagálni, NH3, CN - SCN - és így tovább különböző koordinációs molekulák alkotnak


Egy pár:Globális szinterező vezetőképes ezüstpaszta piac 2018 - DuPont, TOYO INK, Nordson Corporation, Henkel, Nippon Kokuen csoport Következő:Szervetlen vegyületnevezési irányelvek