Ezüst-nitrát kémiai analízis

- Jul 21, 2017 -

Színtelen, íztelen átlátszó kristály vagy fehér kristály, ezüst-nitrát keserű íz. Sűrűség: 4,35, olvadáspont: 212 ° C, forráspont: 440 ° C. Fényképezésre, tükrökre, ezüst-nitrát ezüstözött, rejtett és nem elhomályosuló festékek, foltok, porcelán, színező,

A vírusellenőrző szerekként alkalmazott orvosi reagensek, az ezüst-nitrát-astringensek, az újszülött szemészeti profilaxis és az állatorvosi alkalmazás mint seb és helyi gyulladásos kezelés.

Az állatkísérlet hemolitikus anémia és tüdőödéma kialakulásához vezethet, ezüst-nitrát ismételt ezüst-injekció kis adagokban, vérszegénységet, myeloproliferációt, szöveti és organogenezist okozhat, ezüst-nitrát, különösen a glomeruláris bazális membrán ezüstös megnyugtatása, ami a bazális membrán megvastagodásához vezethet.

Rövid ideig tartó túlzott bőrirritáció és maró hatás a légutakra, bronchitisre,

A bőr ezüst nyugodt, közös keze, alkar és egyéb kitett részek, ezüst-nitrát, amely szürke és barna fekete foltokat mutat, egyesek szisztémás bőr-ezüst-nyugtúnak tűnnek, ez az ezüst csendes változás gyakran tartós, könnyű visszahúzódni, ezüst-nitrát hatása a légzőrendszerre krónikus bronchitishez vezethet.

Az ezüst-nitrát egy erős oxidálószer és tűzveszélyes. Amikor a tűz tűz.

És a szerves anyagok párhuzamos a fény fekete, ha hidrogén-szulfid, ezüst-nitrát vagy fény nélkül fekete. Ezüst-nitrát Fűtéssel és ezüsttel bomlik le.

Az ezüst-nitrát felvétele után a sótartalmú sót, az ezüst-nitrátot és a 2% -os nátrium-klorid injektálását lassan gyomormosás, ezüst-nitrát segítségével gyorsan inhalálhatja, ezáltal ezüst-klorid kicsapódást és más tüneti kezelést. A bőr és a szem nyálkahártya ezüst nyugalom, alkalmazható nátrium-tioszulfát és kálium-ferricianid keverék, helyi intradermális vagy szubkonjunktív injekció, bizonyos hatást fejtenek ki.

Az ezüst-nitrát bomlásának megakadályozása érdekében az ezüst-nitrát barna palackokban vagy sötét tartályokban, alacsony hőmérsékleten, szellőztetésben, messze szerves anyagban tárolható, és az anyag könnyen oxidálható a megőrzés során.

Ezüst-nitrát szerves anyag esetében szürke fekete, ezüst-nitrát bomlás ezüstben. A tiszta ezüst-nitrát a fényhez stabil, de az általános termék tisztasága miatt nem elegendő, vizes oldatát és szilárd anyagát gyakran a barna reagenspalackban tárolják. Az ezüst-nitrátot 440 ° C-ra melegítjük, hogy ezüstre, nitrogénre, oxigénre és nitrogén-dioxiddá bomlik le. A vizes oldat és az etanolos oldat semleges volt a lakmuszhoz, és pH-ja körülbelül 6 volt. A forráspontja 444 ° C (bomlás). Oxidáció van. Szerves anyag jelenlétében a Silver Nitrate látja, hogy a fény szürke vagy szürkésfehér lesz. Ezüst-nitrát reagensekkel reagál a kicsapás vagy koordináció során (lásd a koordinációs vegyületeket). Például hidrogén-szulfid reakcióval az ezüst-nitrát fekete ezüst-szulfid Ag2S-kicsapódást eredményez; kálium-kromát reakcióval, vörösesbarna ezüst-kromát Ag2CrO4 kicsapással; dinátrium-hidrogén-foszfát reakcióval, ezüst-nitráttal sárga ezüst-foszfát Ag3PO4 kicsapása; reakció, halogénionokkal, ezüst-nitrát Ezüst-halogén AgX csapadék képződik. Ezüst-nitrát Ugyanakkor az alkáli szerepe miatt a barna fekete ezüst-oxid Ag2O csapadék képződését; az oxalátionok szerepe a fehér ezüst oxalát Ag2C2O4 csapadék képződéséhez. Az ezüst-nitrát NH3-, CN-, SCN- és így tovább reagálhat különböző komplex ionok előállítására.


Egy pár:Szervetlen vegyület A szerep Következő:Ezüst Nanorészecske ölni élesztő