Ezüst-nitrát színtelen kristályok

- Nov 01, 2017-

Ezüst-nitrát színtelen kristály, amely vízben oldódik. A tiszta ezüst-nitrát a fényhez stabil, de az általános termék tisztasága miatt nem elegendő, vizes oldatát és szilárd anyagát gyakran a barna reagenspalackban tárolják. Fotóemulzió, ezüst, tükör, nyomtatás, gyógyszer, festés haj, tesztklorid, bromid és jodid stb. Szintén az elektronikai iparban használatos.

Fizikai tulajdonságok

Színtelen, átlátszó ortorombikus réteges kristály, vízben és ammóniában oldódik, éterben és glicerinben oldódik, etanolban kevéssé oldódik, koncentrált salétromsavban majdnem oldhatatlan. A vizes oldat gyengén savas. Ezüst-nitrát oldat sok ezüstiont tartalmaz, így az oxidáció erős, és egy bizonyos korrozív, orvosi a granuláló szövet proliferációja, híg oldat a szemfertőzések fungicid számára. A világos sárga folyadék megolvasztása után a kikeményedés még mindig fehér.

Kémiai tulajdonságok

Ezüst-nitrát szerves anyag esetén szürke fekete, ezüstbontás. A tiszta ezüst-nitrát a fényhez stabil, de az általános termék tisztasága miatt nem elegendő, vizes oldatát és szilárd anyagát gyakran a barna reagenspalackban tárolják. Az ezüst-nitrátot 440 ° C-ra melegítjük, hogy ezüstre, nitrogénre, oxigénre és nitrogén-dioxiddá bomlik le. A vizes oldat és az etanolos oldat semleges volt a lakmuszhoz, és a pH körülbelül 6 volt. A forráspontja 444 ° C (bomlás). Oxidáció van. Szerves anyag jelenlétében a fény szürke vagy szürkésfehér színű lesz. Ezüst-nitrát reagensekkel reagál a kicsapás vagy koordináció során (lásd a koordinációs vegyületeket). Például hidrogén-szulfid reakcióval, fekete ezüst-szulfid Ag2S kicsapással; kálium-kromát reakcióval, vörösesbarna ezüst-kromát Ag2CrO4 kicsapással; nátrium-hidrogén-foszfát reakcióval, sárga ezüst-foszfát Ag3PO4 csapadék képződését; reakcióvázlat halogénionokkal Ezüst-halogén AgX-csapadék kialakítása. De az alkáli szerepével, a barna fekete ezüst-oxid Ag2O csapadék képződésével; az oxalátionok szerepe a fehér ezüst oxalát Ag2C2O4 csapadék képződéséhez. Az ezüst-nitrát NH3, CN-, SCN- és így tovább reagálhat különböző koordinációs molekulák előállítására.

Működés közben

Analitikai kémia a klorid ionok kicsapódásához, az ezüst-nitrát működési színvonala a nátrium-klorid oldat kalibrálásához. Más ezüstsók előállítására szolgáló szervetlen ipar. Az elektronikai iparág vezető szerepet játszó ragasztók, új gáztisztítók, A8x molekulasziták, ezüstözött és kesztyűs kesztyűk előállítására szolgál. Fényképészeti ipar filmek, röntgenfilmek, fényképészeti filmek és más fényképészeti anyagok gyártásához. A galvanizáló iparág ezüstözött elektronikai alkatrészeket és egyéb kézművességeket használ, és ezüstözött anyagként is használható a tükrök és a termoszok számára. Az akkumulátoripar az ezüst-cink elemek gyártására szolgál. Fungicidként használt korróziógátló szer. Japán vegyipar a hajfestéshez és így tovább. Az analitikai kémia a klór, a bróm, a jód-cianid és a tiocianát meghatározására szolgál.

Nem cianid ezüst, például tio kénsav ezüst bevonat, ezüstözött ezüst, ezüst imid diszulfid ezüst, ezüst szulfoszálsav ezüst és más fő só. Ez az ezüstion forrása. Az ezüst-nitráttartalom az ezüst-bevonó oldatban a vezetőképesség, a diszperzió és a csapadék aránya bizonyos hatást gyakorol. Az általános dózis 25-50 g / l.

Az ezüst-nitrát vizes oldatát redukálhatjuk szerves redukáló aldehiddel és cukrokkal. Tehát a reagens az aldehidek és cukrok tesztelésére szolgál. A kloridion meghatározására, a mangán katalizátor meghatározására, galvanizálásra, fényképezésre, porcelán színezésre.

Működési óvintézkedések

Zárt működés, a szellőzés javítása érdekében. A kezelőket külön kell képezni, hogy szigorúan betartsák az üzemeltetési eljárásokat. Javasoljuk, hogy az üzemeltető viseljen légzésvédő porvédő készüléket, mesterséges antivírus ruházatot viseljen, kloroprén gumikesztyűt viselve, ne dobja a bőrre. Tartsa távol tűz, hő, munkahelyi dohányzás szigorúan tilos. Távol tűzveszélyes és gyúlékony. Kerülje a port. Kerülje a kontaktust redukáló szerekkel, alkaloidokkal és alkoholokkal. Fény és könnyű lerakás kezelése, a csomagolás és a tartályok károsodásának megakadályozása érdekében. Fel kell szerelni a megfelelő tűzoltó berendezések és szivárgó sürgősségi kezelő berendezések megfelelő mennyiségét és mennyiségét. Az üres tartályok lehetnek káros maradékok.


Egy pár:Ezüst-nitrát jelentős különbség Következő:Ezüst-nitrát szempontok