Ezüst-nitrát szempontok

- Sep 29, 2017 -

Ezüst-nitrát színtelen kristály, amely vízben oldódik. A tiszta salétromsav könnyedén stabil, de a vizes oldatot és a szilárd anyagokat gyakran a barna reagensekben tárolják a tisztaság hiánya miatt. Fényképező emulzió, ezüstözött, tükör, nyomtatás, gyógyszer, hajfesték, klórion, bromid ion és jodid stb.

A fizikai és kémiai tulajdonságok

Fizikai tulajdonságok

Színtelen és átlátszó ferde kristályréteg, vízben és ammóniában oldódik, éterben és glicerinben oldódik, vízmentes etanolban kevéssé oldódik, koncentrált salétromsavban majdnem oldhatatlan. Vizes oldata gyengén savas. Az ezüst-nitrát oldat erősen oxidálódott és maró hatású, mert nagy mennyiségű ezüstiont tartalmaz. A hiperplázia granulációs szövetének orvosi kezelésére használják, és a hígított oldatot a szemfertőzés fungicidjére használják. Megolvasztás után a világos sárga folyadék fehérítés után még fehér.

Kémiai tulajdonságok

Ezüst-nitrát fekete szerves anyaggal, és ezüstbe bomlik. A tiszta salétromsav könnyedén stabil, de a vizes oldatot és a szilárd anyagokat gyakran a barna reagensekben tárolják a tisztaság hiánya miatt. Az ezüst-nitrát ezüstre bomlik, amikor 440 ° C-ra melegítik, nitrogén, oxigén és nitrogén-dioxid. A vizes oldat és az etanol oldat semleges reakciót mutat a lakmusra, amelynek pH-ja körülbelül 6. A forráspontja 444 ° C (bomlás). Oxidáló. Szerves anyagok jelenlétében lásd a világosszürke vagy a fekete színt. Ezüst-nitrát reakció- vagy koordinációs reakcióban reagensekkel reagálhat (lásd a koordinációs vegyületet). Például hidrogén-szulfid reakcióval képződik a fekete szulfid Ag2S-kicsapódása. Kálium-kromáttal vörös és barna kromát Ag2CrO4 csapadék képződött. Dinátrium-hidrogén-foszfát reakciójával sárga Ag3PO4 csapadék képződik. A halogénezett ezüst AgX-precipitációt a halogénion reakció útján állítjuk elő. Alkáli lehet a fekete oxid-Ag2O csapadék képződéséhez is. A fehér oxalát Ag2C2O4-precipitációt az oxalátion hatásával alakítottuk ki. Az ezüst-nitrát NH3-, CN- és SCN- reakcióval reagálhat különböző koordinációs molekulák előállítására

Szerep cél

Az analitikai kémiát a klorid ion kicsapására használtuk, és a referencia-nitrátot használtuk a nátrium-klorid oldat kalibrálásához. A szervetlen iparágot más ezüst-sók előállítására használják. Az elektronikai iparban vezetőképes ragasztó, új gáztisztító szer, A8x molekulaszűrő, ezüstözött egyenruha és elektromos munkakesztyű stb. Előállítására használják. A fényérzékeny iparágot olyan fényérzékeny anyagok előállítására használják, mint a film, röntgen és fényképészeti film . A galvanizáló ipar az elektronikus alkatrészek és más kézművesek ezüstözött felületén, valamint a tükörben és szigetelőpalackokban használt nagy mennyiségű ezüstözött anyag felhasználásával készült. Az akkumulátoripar az ezüst-cink elemek gyártására szolgál. Az orvost használják fungicidként, kausztikus szerként. A napi vegyipar a hajfestés és így tovább. Az analitikai kémia a klór, a bróm, a jód-cianid és a tiocianát meghatározására szolgál. [3]

Nem cianidos ezüst bevonatként használják, mint például kénsavas bevonatú ezüst, sósavas ezüst, aminodiszulfonát ezüst, szulfonil-szalicilsav-bevonat ezüst stb. Ez az ezüstforrás. Az ezüst-nitrát tartalom befolyásolja az ezüstözött folyadék vezetőképességét, diszpergálhatóságát és kicsapódási sebességét. A szokásos adag 25-50 g / l.

Az ezüst-nitrát ammóniaoldata csökkenthető szerves redukáló aldehiddel és cukorral. Tehát ez egy reagens, amely ellenőrzi az aldehidet és a cukrot. A klorid ion meghatározására, a mangán meghatározására szolgáló katalizátor, galvanizálás, fényképezés és porcelán színezésre is felhasználható.

Az alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések

A

Az ezüst-nitrátnak bizonyos toxicitása van, ami súlyos korróziót okozhat a gyomorban és a belekben, és a felnőttek mortalitása körülbelül 10 gramm. A halálos dózis fele (egerek, szájon át) 50 mg / kg.

Súlyos hasi fájdalmat, hányást, vért és még gyomor-bél perforációt okozhat. Bőr és szem égését okozhatja. Azok a dolgozók, akik hosszú ideje kitettek a terméknek, rendszeres ezüstös hűvös lesz. Teljesítmény: kiterjedt bőr pigmentáció, szürkéskék vagy könnyű SLATE; A szem ezüst által okozott szemkárosodás; Krónikus bronchitis okozta légúti ezüst összetartás.

Működési megfontolások

Zárás, erősítse a szellőzést. A kezelőket külön kell képezni, hogy szigorúan betartsák az üzemeltetési eljárásokat. Javasoljuk, hogy az üzemeltető motorháztetővel ellátott elektromos légszűrő légzőkészüléket viseljen, gumit viseljen és neoprén gumikesztyűt viseljen, és ne kerüljön csepegés a bőrön. Tartsa távol a tűz és hőforrásoktól, a dohányzás tilos a munkahelyen. Tartsa távol a gyúlékony, éghető anyagokat. Kerülje a port. Kerülje az érintkezést redukálószerrel, alkálifémekkel és alkoholokkal. Kezeléskor könnyű rakodást és kirakodást kell végrehajtani a csomagolás és a tartály károsodásának megakadályozása érdekében. Fel kell szerelni megfelelő fajtákat és mennyiségű tűzoltó berendezést és szivárgásgátló berendezést. Az üres tartályok károsak lehetnek.


Egy pár:Ezüst-nitrát színtelen kristályok Következő:Ezüst Nanorészecske alkalmazások