Ezüst - nitrát A

- Nov 03, 2017 -

Ezüst-nitrát egy vegyi anyag, amelyet elsősorban ezüstözött, tükörkészítő, nyomdaipari, gyógyszerészeti és egyéb iparágakban használnak, az ezüst-nitrát vízben oldódó tulajdonságokkal rendelkezik, nincs színe, ezüst-nitrát nagy tisztaságú ezüst-nitrát a könnyebb reakció érdekében .

Klorid, bromid, jodid és egyéb reakciók vízben oldhatatlanok, salétromsavban oldhatatlanok, ezüst-klorid (fehér csapadék), ezüst-nitrát ezüst-bromid (halványsárga csapadék), ezüst-jodid (sárga csapadék) és így tovább. Gyakran használják a kloridionok jelenlétének tesztelésére;

Éterben és glicerinben oldódik, enyhén oldódik etanolban, majdnem tömény salétromsavban oldhatatlan. A vizes oldat gyengén savas. Ezüst-nitrát oldat sok ezüstiont tartalmaz, így az oxidáció erős, és egy bizonyos korrozív, orvosi a granuláló szövet proliferációjához. Ezüst-nitrát híg oldat a szemfertőzésekhez fungicidként. A világos sárga folyadék megolvasztása után a kikeményedés még mindig fehér.

Ezüst-nitrát szerves anyag esetén szürke fekete, ezüstbontás. A tiszta ezüst-nitrát a fényhez stabil, de az általános termék tisztasága miatt nem elegendő, vizes oldatát és szilárd anyagát gyakran a barna reagenspalackban tárolják. Az ezüst-nitrátot 440 ° C-ra melegítjük, hogy ezüstre, nitrogénre, oxigénre és nitrogén-dioxiddá bomlik le. A vizes oldat és az etanolos oldat semleges volt a lakmuszhoz, és a pH értéke körülbelül 6. Forráspont 444 ° C (bomlás). Oxidáció van. Szerves anyag jelenlétében az ezüst-nitrát látja, hogy a fény szürkés vagy szürkésfehér lesz. Ezüst-nitrát reagensekkel reagál a kicsapás vagy koordináció során (lásd a koordinációs vegyületeket). Például hidrogén-szulfid reakcióval, fekete ezüst-szulfid Ag2S kicsapással; kálium-kromát reakcióval, vörösesbarna ezüst-kromát Ag2CrO4 kicsapással; nátrium-hidrogén-foszfát reakcióval, sárga ezüst-foszfát Ag3PO4 csapadék képződését; reakcióvázlat halogénionokkal Ezüst-halogén AgX-csapadék kialakítása. Az alkáli, az ezüst-nitrát szerepe azonban a barna fekete ezüst-oxid Ag2O csapadék képződését is jelenti; az oxalátionok szerepe a fehér ezüst oxalát Ag2C2O4 csapadék képződéséhez. Ezüst-nitrát NH3, CN-, SCN- és egyéb reakciókkal, különböző koordinációs ionok képződésével.

Analitikai kémia a klorid ionok kicsapódásához, az ezüst-nitrát működési színvonala a nátrium-klorid oldat kalibrálásához. Más ezüstsók előállítására szolgáló szervetlen ipar. Az elektronikai iparágat vezetőképes ragasztók, ezüst-nitrát új gáztisztítók, A8x molekulasziták, ezüstözött és kesztyűs kesztyűk gyártására használják. Fényképészeti ipar filmek, röntgenfilmek, fényképészeti filmek és más fényképészeti anyagok gyártásához. A galvanizáló iparág ezüstözött elektronikai alkatrészeket és egyéb kézművességeket használ, és ezüstözött anyagként is használható a tükrök és a termoszok számára. Az akkumulátoripar az ezüst-cink elemek gyártására szolgál. Fungicidként használt gyógyszer, ezüst-nitrát korróziós szer. Japán vegyipar a hajfestéshez és így tovább. Az analitikai kémia a klór, a bróm, a jód-cianid és a tiocianát meghatározására szolgál.

Nem cianid ezüst, például tio kénsav ezüst bevonat, ezüstözött ezüst, ezüst imid diszulfid ezüst, ezüst szulfoszálsav ezüst és más fő só. Ez az ezüstion forrása. Az ezüst-nitrát-tartalom az ezüst-bevonat-vezetőképességre, az ezüst-nitrát diszperzióra és a csapadékmennyiségre bizonyos hatással van. Az általános dózis 25-50 g / l. Ezüst-nitrát vizes oldatát redukálhatjuk szerves redukáló aldehiddel és cukrokkal. Tehát a reagens az aldehidek és cukrok tesztelésére szolgál. A kloridion meghatározására, a mangán katalizátor meghatározására, galvanizálásra, fényképezésre, porcelán színezésre.


Egy pár:Ezüst Nanorészecske kémiai kölcsönhatás Következő:Ezüst Nanorészecske citotoxicitás mechanizmus