Ezüst-nitrát a fizikai és kémiai tulajdonságai

- Oct 13, 2017 -

Ezüst-nitrát egy színtelen kristály, hogy vízben oldódik. Tiszta salétromsav stabil, könnyű, de szilárd és a vizes oldatban gyakran tárolódnak barna reagensek tisztasága hiánya miatt. Használt fényképészeti emulzió, ezüstözött, tükör, nyomtatás, orvostudomány, hajfesték, iont, bromid-ion és jodid, stb., az elektronikai ipar is használják.

A fizikai és kémiai tulajdonságai

Fizikai tulajdonságok

Színtelen és átlátszó kristály ferde Lamelláris kristály, jól oldódik vízben és ammónia, éter- és glicerin, kis mértékben oldódik vízmentes etil-alkohol, szinte oldhatatlan, koncentrált salétromsavban oldódik. A vizes oldat, gyengén savas. Az ezüst-nitrát oldat erősen oxidált, és maró hatása van, mert a nagy mennyiségű ezüst ionok tartalmaz. A granulált szövet a hyperplasia orvosi kezelésére használják, és a hígított oldat használatos a gombaölő szer, a szem fertőzést. Után olvadása, a világossárga folyadék kikeményedés után, még mindig fehér.

Kémiai tulajdonságai

Ezüst-nitrát, szerves anyag fekete és ezüst bontható. Tiszta salétromsav stabil, könnyű, de szilárd és a vizes oldatban gyakran tárolódnak barna reagensek tisztasága hiánya miatt. Ezüst-nitrát ezüst 440 ℃, nitrogén, oxigén és nitrogén-dioxid hevítve lebontják. A vizes oldatban és etanol-oldat van egy semleges reakció, hogy a Lakmusz, pH-értéke körülbelül 6. A forráspont 444 ℃ (bomlás). Ez az oxidáló. Szerves anyagok jelenlétében lásd könnyű szürke vagy fekete. Ezüst-nitrát tud reagálni egy sor reakció vagy reakciót koordinációs reagensek (lásd a koordináció a vegyület). Például a hidrogén-szulfid reakció, fekete szulfid csapadék Ag2S alakult. A kálium-kromát vörös és barna kromát csapadék Ag2CrO4 alakult ki. A reakció a dinátrium-hidrogén-foszfát sárga Ag3PO4 csapadék alakult ki. A halogénezett ezüst AgX csapadék képződik a halogén ion reakció. Lúggal a fekete oxid Ag2O csapadék formájában is működhetnek. A fehér oxalát csapadék Ag2C2O4 alakult, a művelet oxalát-ion. Az ezüst-nitrát lehet reagálni, és NH3, CN - SCN - különböző koordinációs molekulák alkotnak.

Szerepe a célra

Az analitikai kémia arra használták, hogy a klorid-ion csapadékot, és a benchmark nitrát arra használták, hogy kalibrálni a nátrium-klorid oldat. A szervetlen iparban használják, hogy más ezüstsókat. Elektronikai ipar használják, hogy elektromosságot vezető ragasztó, új gáz tisztító szer, A8x molekulaszűrő torony, ezüst egységes és elektromos munka kesztyű. A fény-érzékeny iparban használják, hogy a fényérzékeny anyagok, mint a film-, röntgen- és fényképészeti film. A galvanizáló iparban használatos alkatrészek és egyéb kézműves, valamint nagy mennyiségű ezüst anyag használt tükrök és a hőszigetelő üveg ezüst rel.. Az akkumulátor ipari ezüst-cink akkumulátorok használnak. Gyógyszert használják gombaölő, maró ügynök. A napi vegyiparban használatos festék haj és így tovább. Analitikai kémia segítségével meghatározható a klór, bróm, jód, cianid, és tiocianát. [3]

Használják a nem-cianid ezüst borítás, mint a kénsav borítás ezüst, sósav borítás ezüst, aminodisulfonate ezüst, sulfonyl szalicilsav borítás ezüst, stb. Az ezüst ion-forrás. Ezüst-nitrát tartalmát is befolyásolhatják, vezetőképesség, a dispersibility és a csapadék ezüst folyadék sebessége. A szokásos adagolás a 25-50g/L.

Az ammónia oldatot ezüst-nitrát szerves szűkítő aldehid és cukor csökkenthető. Tehát-a ' egy reagens, amely ellenőrzi a aldehid és a cukor. Klorid ion, mangán, galvanizáló, fotózás és porcelán színezés meghatározása katalizátora meghatározása is használatos.

Veszély,

Ezüst-nitrát egy erős antioxidáns, a maró és környezeti szennyező. Keverés néhány szerves anyag vagy a kén, foszfor és hatása lehet megégett vagy robbanásveszélyes; Ezüst-nitrát az korrozív hatású anyag. Egyszer a bőr van egy ezüst-nitrát oldat, fekete foltok jelennek meg, köszönhetően a termelés a fekete fehérje ezüst. Ezüst-nitrát mérgező, ld50mg/kg, és halálos összeg körülbelül 10 gramm.


Egy pár:Ezüst Nanorészecske környezetbiztonsági Következő:Szervetlen vegyület használata nagyon széles