TMDC Nanoflakes teszi új típusú fotoszintézis Solar Cell

- Feb 18, 2017 -

Volfrám diszelenidet nanoflakes lehet használni, hogy kémiailag átalakítani szén-dioxid szén-monoxid egy ionos folyadék. Ez az új lelet a kutatók a University of Illinois at Chicago akinek "fotoszintetizáló" eszköz segítségével működik csak a napfény. Az új típusú napelem lehetne használni, hogy távolítsa el a szén-dioxidot, és az üzemanyag-termelésre ugyanabban az időben.


Elektrokémiai CO 2 elvben, egy jó módja az újrahasznosítás ez az üvegházhatást okozó gázok vissza tüzelőanyagok. Ugyanakkor a meglévő katalizátorok erre a reakció csak túl hatékony.

A csapat által vezetett Amin Szalehi-Khojin   most tesztelt a hatékonysága egy osztály 2D anyagokból úgynevezett átmeneti fém dichalcogenides (TMDCs) katalizátorként a reakcióban. A kutatók párosított anyag egy ionos folyadék, mint egy elektrolit belsejében egy két rekesszel, három-elektródos elektrokémiai cellában.

Tungsten diszelenidet teszi mesterséges levél

Azt találták, hogy a volfrám-diszelenid volt a legjobb, és annak nanoflake formájában, felülmúlta ömlesztett katalizátorok (ezüstből készült, például) egy tényező 60. Azt is legalább kétszer olyan jó, mint a többi nanoflake vegyületek elemzett a vizsgálatban. Ugyancsak 20-szor olcsóbb, mint egy ezüst katalizátor.

Ezután a csapat felhasználta katalizátor építeni egy mesterséges levél, amely két szilícium hármas elágazás fotovoltaikus cellák mérő 18 cm 2 aratás fény. A volfrám-diszelenid és az ionos folyadék katalizátor alkotja a katód a cellában, míg kobalt-oxid egy kálium-foszfát-elektrolit alkotják az anód.

Utánozva a fotoszintézis folyamata

"Ez a mesterséges levél utánozza a fotoszintézis folyamatát," magyarázza Szalehi-Khojin. "Egy valós levél, a CO 2 alakítjuk cukrot tartalmaz, de a mi levél átalakul szintézisgázból." Szintézisgáz, vagy szintetikus gáz, keveréke a hidrogén gáz és a szén-monoxid és lehet égetni közvetlenül gázturbinák és szintézisgázt motorok vagy átalakítható dízel vagy más, nagy sűrűségű szénhidrogén tüzelőanyagok, mint a benzin. Szalehi-Khojin azt mondja, hogy ő és munkatársai is mérnök a katalizátor közvetlenül cukrot vagy más szénhidrogének.

A kutatók mért katalitikus aktivitást minden egyes aktív hely a saját mesterséges levél amikor fény éri a 100 W / cm2. Ez körülbelül az átlagos napsütés intenzitása eléri a Föld felszínét. Szintézisgáz keletkezik a katód és a szabad oxigén és a hidrogén ionok keletkeznek az anódon. A hidrogén-ionok diffundálnak egy membránon keresztül a katód oldalon, hogy részt vegyenek a CO 2 csökkentésének reakció.

Solar gazdaságok

"Ez a reakció 1000-szer jobb, mint a mért ezüst nanorészecskék és 60-szor jobb, mint a korábbi munkát végzett tömeges molibdén-diszulfid," Szalehi-Khojin mondja nanotechweb.org. "Mi több, a napenergia-üzemanyag konverziós hatékonyságot a rendszer 4,6%, ami 2,5% -kal magasabb az előző rendszer."

Ilyen műlevelekkel lehetne használni, hogy a napenergia gazdaságok mellett vegyi és erőművek átalakítani CO 2 kipufogógáz, a tüzelőanyagok használata csak az energiát a Nap, tette hozzá. "Ily módon nem tudjuk csak orvosolható a CO 2, hanem tárolja az energiát a Nap formájában kémiai kötések, ami a leghatékonyabb módja a tárolására ezt az energiát."

Az Illinois csapat, a jelentési munkáját Science DOI: 10,1126 / science.aaf4767 s ays hogy most azt reméli, hogy fokozza a rendszer, az iparral együttműködve és már benyújtott egy ideiglenes szabadalmi.


Egy pár:A konduktív tinták és beillesztés Business: minden változik Következő:A tudósok W.Va. főiskolák jelenlegi eredmények a gazdasági, a Közösség hatása kutatási projektek