Szabadkézi elemek használata ezüst nanorészecskéket kínál képesség új merev és rugalmas hibrid áramkör

- Mar 20, 2017 -

Ma elektronikai kétféleképpen fő épület áramkörök: a merev egy (szilícium áramkörök) és az új, több könyörgő, rugalmas egy alapuló papír és polimer szubsztrátok, amely kombinálható a 3D-s nyomtatás. A mai napig chipek használják a megbízható és magas elektromos teljesítmény szükséges kifinomult speciális funkciók eléréséhez. Azonban a magasabb komplexitás rendszerek, mint például a számítógépek vagy mozgatható telefon, zsetont kell ragasztani együtt. A csapat a barcelonai Egyetemen a spanyol kutatók bebizonyították, hogy egy új kötés technika ilyen chipek néven SMD vagy felszíni szerelt készülékek, használó egy tintasugaras nyomtató tinta, ami magába foglalja az ezüst nanorészecskéket.A technika, ezen a héten a theJournal alkalmazott fizika, majd Publishing, leírt fejlesztették ki, válaszul az ipari szükségesség részére egy gyors, megbízható és egyszerű gyártási folyamat, és a felelősség a szabványos gyártási folyamatok környezeti hatásának csökkentése. Tintasugaras tinta ezüst nanorészecskék ipari elérhetőségük miatt választottak. Ezüst könnyen szaporítják a nanorészecskék be egy stabil szabadkézi elem, amely könnyen lehet szinterezett. Ezüst ugyan nem olcsó, az amhasznált szám volt, annyira kevés, hogy a költségek alacsony tartották.

A Kutatócsoport a kihívás az volt, hogy andquot; mindent az azonos felszereléssel, andquot; Javier Arrese, a Kutatócsoport tagja szerint, javítása vagy megerősíti a teljesítmény a standard tintasugaras nyomtatás technológia segítségével az áramkör, és a kötés a chipek gyártása.

andquot; Kifejlesztettünk több elektronikai áramkörök a tintasugaras nyomtatással, és sokszor volt, hogy helyezze be egy SMD chip elérni a kitűzött célt, a andquot; Arrese mondta. andquot; hogy használja az ugyanazon a gépen, a kötés, hogy használták a nyomtatott circuit.andquot;

A legnagyobb kihívás megszerzése volt magas elektromos kapcsolat értékek az SMD méret családok számára. Ehhez az szükséges, a csapat javasolt ezüst tintával, nyomtatott tintasugaras összeszerelés Forrasztó megoldásként. Az ezüst tintacseppekkel rakódtak az átfedett területet a SMD eszköz párna és a nyomtatott alsó vezető utak, közel a festék capillarity a felületen keresztül folyó. Ez a jelenség működik, mint egy szivacs: A kis üregek a spontángeand #39; s szerkezetét elnyelni a folyadék, amely lehetővé teszi a folyadék, hogy kell összeállítani egy felületen be a szivacs. Ebben az esetben a vékony felület jár a kis üregeinek a szivacs.

Kihasználva a nanoméretű meglévő felszíni energiák, ezüst Nanorészecske (AgNP) tintapatron biztosítja magas elektromos vezetőképesség után hőkezeléssel nagyon alacsony hőmérsékleten, és így egy nagy elektromos vezető összekapcsolása lehet elérni. Ez a javasolt módszer használatával, egy intelligens rugalmas hibrid áramkör kimutatták, papír, ahol különböző SMDs voltak által összeszerelt AgNP festék, methodand #39; s megbízhatóságát és megvalósíthatóságát bizonyítja.

andquot; Sok meglepetés volt a kutatás. Egyikük volt, milyen jól ragasztott az SMD voltak a korábbi tintasugaras nyomtatott áramkörök az új módszerrel, összehasonlítva a jelenlegi standard technológia, andquot; Arrese mondta.

Az alkalmazások és a munka hatásait lehet messzemenő.

andquot; Hisszük, hogy munkánk javítása a meglévő RF [rádiófrekvenciás] címkék, reklám és intelligens csomagolási elősegítése, fokozza a hordható elektronika, rugalmas elektronika, papír elektronika... eredményeink tesz bennünket hinni, hogy minden lehetséges, andquot; Arrese mondta.


Egy pár:Cambrios, hogy ezüst Nanowire felgyorsítani globálisan a CAM Kína létrehozása Következő:Együttműködés a nyomtatott elektronikai kutatás és alkalmazás