Tintasugaras nyomtatás segítségével intelligens és rugalmas hibrid áramkörök építése

- Mar 27, 2017-

A Barcelonai Egyetem kutatói kifejlesztettek egy kötés technika intelligens rugalmas hibrid áramkörök segítségével egy tintasugaras nyomtató tinta ezüst nanorészecskék építeni.

Egy gyors, de megbízható és olcsó folyamat áramkörök fejlesztése hozzájárul ahhoz, hogy szabványos gyártási folyamatok környezeti hatásainak csökkentése volt a ragasztás technika fejlődésének alapját. Kutatók úgy döntött, a tinta ezüst nanorészecskék, mert széles körben elérhető és könnyű reprodukálni a stabil tinta. Míg ezüst önmagában nem olcsó, a felhasznált összeg az a folyamat alacsony ahhoz, hogy tartani a költségeket, a technika le, a kutatók mondják.

A projekt célja az volt, hogy használja az azonos berendezések, míg a tintasugaras nyomtatás az áramkör és a kötés a chipek segítségével szabványos szilícium alapú gyártási teljesítményének javításához. andquot; Kifejlesztettünk több elektronikai áramkörök a tintasugaras nyomtatással, és sokszor volt, hogy helyezze be a felszíni csatlakoztatott eszköz (SMD) chip a célkitűzések,"mondja Javier Arres, a barcelonai egyetem kutatócsoport tagja. "Hozzáállásunk volt, hogy ugyanazon a gépen a kötés, hogy használták a nyomtatott áramköri."

Hogyan csinálta

A kötési technika ezüst tintacseppekkel raktak, közel az átfedett területet a SMD eszköz párna és a nyomtatott alsó vezető utak között. A tinta akkor folyt a felületen keresztül a capillarity. Ez munkás, mint egy szivacs, mint a kis üregek szívódik fel a folyadék, amely lehetővé teszi a folyadék, hogy kell összeállítani egy felületre.

Ezüst Nanorészecske (AgNP) tintapatron birtokol egy magas elektromos vezetőképesség a termikus eljárást követően nagyon alacsony hőmérsékleten, és a kutatók tudták, hogy alkotnak egy nagy elektromos vezető összekapcsolása a folyamat során. A kutatók tudták, hogy hozzon létre egy intelligens rugalmas hibrid áramkör papíron, ahol a különböző SMDs ahol tinta AgNP össze.

A fejlődés jövőbeli alkalmazások lehet hatással. "Hisszük, hogy munkánk javítása a meglévő RF [rádiófrekvenciás] címkék, reklám és intelligens csomagolási elősegítése, fokozza a hordható elektronika, rugalmas elektronika, papír elektronika... eredményeink tesz bennünket hinni, hogy minden lehetséges," mondja Arrese.


Egy pár:Diákok bemutassa képességeiket a tudomány Következő:Cambrios, hogy ezüst Nanowire felgyorsítani globálisan a CAM Kína létrehozása